Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr rupsgraafmachines met talrijke toepassingsmogelijkheden

Liebherr rupsgraafmachines met talrijke toepassingsmogelijkheden

Liebherr rupsgraafmachines van meer dan 50 ton blijven zich vestigen op de Franse markt. Ze worden met veel succes gebruikt voor onder meer sloopwerkzaamheden of in steengroeven, vooral in het noorden en noordoosten van Frankrijk. De prestaties, stabiliteit, flexibel gebruik en comfort van deze grote graafmachines maken indruk op steeds meer lokale klanten.

Een Liebherr R 956 rupsgraafmachine van Vitse wordt momenteel gebruikt voor de veeleisende sloop van gebouwen in de gemeente Laon, in Noord-Frankrijk. De al lang bestaande Franse klant van Liebherr kocht de machine van de lokale dealer Toufflin mtp in de regio Hauts-de-France, ook in Noord-Frankrijk.
De R 956 is uitgerust met een 8 meter lange rechte monogiek en vooral Antoine Vitse , de algemeen directeur van het bedrijf, is onder de indruk. Hij legt grote nadruk op de veelzijdigheid van de graafmachine en de optimale veiligheidsomstandigheden voor de machinist, zowel op de bouwplaats als in de directe werkomgeving.

De kwaliteit van de graafmachine en zijn componenten is een bijzonder kenmerk, daarom vertrouwt het bedrijf al drie generaties lang op Liebherr. Door gebruik te maken van een hydraulische hamer of sorteergrijper is de graafmachine eenvoudig aan te passen aan elke toepassing.
De graafmachine is in de fabriek voorbereid op tal van aanbouwdelen voor sloopwerkzaamheden en heeft bovendien GPS-besturing om grondwerken met maximale precisie uit te voeren. Vergeleken met de vorige generatie R 954 C-graafmachine kan de machinist een aanzienlijke besparing op het brandstofverbruik zien: het is slechts 30 liter per uur. De machinist profiteert van zeer hoge prestaties en graafkracht, evenals een groot hefvermogen, gekoppeld aan optimaal comfort dankzij de geveerde stoel en uitstekende geluidsisolatie van de cabine.

Voor Antoine Vitse is de goede reputatie van Liebherr ook een van de belangrijkste criteria bij het nemen van een aankoopbeslissing. Volgens de algemeen directeur zorgt Liebherr voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt Toufflin MTP, de lokale dealer, een efficiënte en responsieve klantenservice.

Korte cyclustijden voor het laden van dumpers

Ook in de regio Hauts-de-France, iets verder naar het noorden in Haut-Lieu, wordt een Liebherr R 960 SME-graafmachine gebruikt om stenen te verwijderen in de Bocahut- groeve, de grootste kalksteengroeve in de Eiffage Group. Deze graafmachine vervangt het identieke R 960 SME-model van de vorige generatie met een Stage 3B-motor. Het bedrijf was tevreden met deze graafmachine dat het besloot opnieuw voor hetzelfde model te gaan, dit keer in de nieuwe versie met tal van verbeteringen.
Laurent Lobry , productiemanager van de steengroeve, onderstreept de veelzijdigheid van deze Liebherr-graafmachine, die het mogelijk maakt om dumpers te laden, voorbereidende werkzaamheden uit te voeren en stenen te verwijderen, evenals het terrein voorbereiden op verschillende werken, rijstroken en taluds aanleggen.

Om een jaarlijkse productie van 3.000.000 ton steen te realiseren, biedt de graafmachine zeer snelle werkcycli. Met het vermogen van het hydraulische systeem bereikt de graafmachine een aanzienlijke prestatieverbetering.
De verschillende motortoerentalinstellingen en de elektronische besturing van de machine maken het mogelijk om het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen in vergelijking met de vorige generatie graafmachines. Dit verbruik is een belangrijk criterium en wordt streng gecontroleerd door de verantwoordelijke.

Enkele elementen zoals de bescherming aan de onderkant van de graafarm of de cabinebescherming maken deze machine tot het ideale gereedschap om veilig te werken. Laurent Lobry hecht veel belang aan de fabricage van de graafmachine in Frankrijk als kwaliteitsgarantie. Het comfort van zijn machinist in de cabine is ook belangrijk voor hem, zodat ze de graafmachine de hele dag kunnen bedienen zonder ongemak met behulp van ergonomische bedieningselementen, een geveerde stoel en een intuïtief touchscreen.

Een Liebherr graafmachine aangepast aan de eisen van de klant

In het departement Aube, in de regio Grand Est, het steengroevebedrijf Carrières Champenoises in Jully -sur- Sarce heeft gekozen voor een R 976 graafmachine. Deze massieve graafmachine met een bedrijfsgewicht van 97 ton is de ideale graafmachine voor het verwijderen van het gesteente in deze kalksteengroeve. Omdat het bedrijf zeer tevreden was over de voorganger, R 976 Stage 4, vertrouwt Anne-Blandine Bourgoin, hoofd van de steengroeve, opnieuw op Liebherr en kiest ze voor het opvolgermodel met dezelfde aanduiding als de nieuwe graafmachine.
De Liebherr-France SAS-productiefabriek heeft drie speciale uitrustingsstukken ontwikkeld die aan de Liebherr SW 92 snelwisseleenheid kunnen worden bevestigd: een smalle rotsbak, een riptand met een korte radius ‘op maat’ en een laadbak. De definitie en het definitieve ontwerp van de uitrustingsstukken werd uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen het planningsbureau van Liebherr-France SAS en de ervaren gebruikers ter plaatse - de machinisten. Voor de manager is het een belangrijk pluspunt om rekening te houden met de individuele wensen van de klant om de vereisten te begrijpen en de machine dienovereenkomstig aan te passen.

Het hydraulische vermogen in combinatie met de elektronische besturing van de machine maken deze graafmachine tot een geschikt en krachtig werktuig dat een hoge precisie en flexibiliteit in bewegingen biedt dankzij de elektrische joysticks en erg populair is op het gebied van de steengroeven, waar het meeste van de steengroeven waar direct gewonnen wordt, zonder gebruik te maken van springstof.
Het hoge laadcapaciteit en het graafvermogen maken de prestaties van de graafmachine compleet. Optimaal comfort voor de machinist dankzij de geluidsisolatie in de cabine, verhoogde veiligheid dankzij LED-verlichting en het perfecte zicht zijn ook het vermelden waard.

Anne-Blandine Bourgoin waardeert de nieuwe generatie Stage 5-motoren die minder CO2 uitstoten, omdat de steengroeve onderworpen is aan milieuregelgeving en de uitstoot ervan beheerst. Ook het brandstofverbruik is lager.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr