Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rototilt kijkt terug op een geslaagde versie van Excavator Hero

Rototilt kijkt terug op een geslaagde versie van Excavator Hero

Nu het stemmen voor Excavator Hero 2022 is afgerond, vertellen Rototilt en winnaar Steve Lafontaine over de betrokkenheid en ervaringen van de wedstrijd van dit jaar. "De steun die ik kreeg van de mensen om me heen, Liebherr Canada en in het bijzonder van vrienden en familie, was fantastisch," zegt Lafontaine.

Excavator Hero is de wedstrijd die Rototilt houdt voor graafmachinemachinisten van over de hele wereld om in een zelfgeproduceerde video te laten zien wat ze met hun graafmachine en de producten van Rototilt allemaal kunnen. In totaal werden acht video's geselecteerd waarop gestemd kon worden en na drie stemrondes koos het publiek voor Steve Lafontaine uit Ontario, Canada. Hij mag zich dit jaar Excavator Hero noemen.
"Ik was blij verrast om te horen dat mijn video was geselecteerd. Ik had nooit gedacht dat ik de top zou halen en de Excavator Hero van dit jaar zou worden. De steun die ik kreeg van mijn omgeving, Liebherr Canada en in het bijzonder van vrienden en familie, was geweldig," zegt Steve.

In zijn video laat Lafontaine zowel het dagelijkse werk als enkele andere vaardigheden zien. Hij toont onder andere zijn precisie door met de grijpermodule een paar wanten op te pakken en aan zijn collega te geven. Hij wint, naast de titel Excavator Hero, 10.000 euro om te besteden aan een Rototilt-product naar keuze en een reis naar de fabriek en het hoofdkantoor van het bedrijf in Vindeln, Västerbotten. 
"Ik kijk uit naar de reis naar Zweden, want ik heb de fabriek van Rototilt willen bezoeken sinds ik mijn eerste draaikantelstuk kocht", legt hij uit.

 Betrokkenheid van volgers

In totaal werden er dit jaar 6781 stemmen uitgebracht tijdens de Excavator Hero. Jack Sklenar, social mediamanager bij Rototilt, is blij met de betrokkenheid van de volgers, zowel op de wedstrijdpagina als op de sociale media van het bedrijf.
"De betrokkenheid van onze volgers was ongelooflijk. Tijdens de wedstrijdperiode hebben we meer dan 15.000 bezoekers gehad op de wedstrijdpagina. Het is geweldig om te zien dat de wedstrijd de aandacht trekt en dat mensen het lijken te waarderen. We zijn enthousiast over de toekomst van Excavator Hero en kijken ernaar uit om Steve binnenkort hier in Zweden te ontmoeten", zegt Jack.

Importeur voor Benelux: Eurosteel

 

Voor meer informatie: Rototilt