Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bnext.nl produceert duurzaam met grootste Powerscreen zeefmachine

Bnext.nl produceert duurzaam met grootste Powerscreen zeefmachine

Onlangs heeft Van der Spek Vianen bij Bnext in Amsterdam de grootste rupsmobiele zeefmachine geleverd uit het uitgebreide programma van Powerscreen. De nieuwe Powerscreen H6203 heeft een eigen gewicht van ruim 49 ton.

De nieuwe Powerscreen H6203 zal ingezet gaan worden voor het produceren van duurzame grondstoffen voor de betonindustrie. Vrijgekomen stromen uit sloop- en demontagewerken van Bnext gaan worden bewerkt, zodat deze weer ingezet kunnen gaan worden voor hoogwaardig hergebruik in nieuw te produceren beton. Door het weer opnieuw kunnen inzetten van deze stromen als grondstoffen voor de betonproductie worden grote besparingen van nieuwe aan te voeren bouwstoffen, energie en emissies behaald. 
Na uitgebreid onderzoek in de markt heeft de Powerscreen zich bewezen als de machine die de producten juist- en volgens de gewenste specificaties kan uitzeven zodat ze weer ingezet kunnen worden. 

Powerscreen H6203, een zeer speciale zeefmachine

Bij de Powerscreen H6203 wordt de driedeks zeefbox aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan zowel de slag als hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven.
De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13 en 19 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg.
Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. 

Maatvast

Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product waarbij naast capaciteit ook de gewenste zeer accurate afzeving wordt gerealiseerd. Het te zeven materiaal wordt door de zeefbox naar voren gewerkt zonder dat de zwaartekracht zorgt dat het kan schuiven en een minder zuivere afzeving wordt gerealiseerd. Een zeer vaste maatvoering is het resultaat. 
Net als bij alle Powerscreen Warrior- en H-serie machines zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden-fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900 mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van meer dan vier meter.

Om de capaciteiten te kunnen verwerken is de H6203 uitgevoerd met een 8 kuubs bunker die zowel door een graafmachine als door een laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door een transportband van bijvoorbeeld een breker of bunker mogelijk. Om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt. 
Op de verschillende fracties zijn windshifters gemonteerd om eventueel aanwezige stoorstoffen te verwijderen zodat de betongranulaten optimaal ingezet kunnen gaan worden
Voor de aandrijving is een duurzame en zuinige Stage 5 motor verantwoordelijk. Deze motor voldoet aan de laatste- en zwaarste emissie eisen waarmee Bnext aantoont voorop te lopen als het gaat om duurzaam investeren. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen