Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kemp Groep en Meerman slaan handen ineen voor Morooka rupsdumpers

Kemp Groep en Meerman slaan handen ineen voor Morooka rupsdumpers

De Japanse fabrikant Morooka is wereldwijd marktleider en specialist op het gebied van rupsdumpers. Het zeer uitgebreide leveringsprogramma kenmerkt zich door moderne techniek en veelzijdige toepasbaarheid doordat in praktisch iedere gewichtsklasse een roterende variant leverbaar is. Onder de vlag van Royal Reesink B.V. gaan Kemp Groep en Meerman machines samenwerken op het gebied van verkoop, onderdelen, service en onderhoud voor Morooka rupsdumpers.

Kemp Groep is al jarenlang marktleider in rupsdumpers in de Benelux. Deze expertise wordt nu ingezet voor Morooka. Dat juist Morooka voor Kemp Groep een hele logische stap is, komt voort uit het DNA van de fabrikant. De Japanse productkwaliteit is Kemp Groep niet vreemd. Daarnaast is Morooka door zijn schaalgrootte in staat te innoveren en te ontwikkelen naar specifieke wensen en eisen van de Nederlandse klant. Zo introduceert Morooka nu een volledig vernieuwd leveringsprogramma met Stage 5 motoren. 

Morooka rupsdumpers

Morooka levert al ruim 60 jaar krachtige en duurzame rupsdumpers met hoge productiviteit en een lage bodemdruk. Uniek bij Morooka zijn rupsdumpers met 360° draaibare bovenwagen. Dit maakt de dumper efficiënt inzetbaar en beperkt de schade aan de bodemstructuur. 
Daarnaast maakt Morooka gebruik van een speciaal voor rupsdumpers ontwikkeld rijwerk. Door acht kort bij elkaar geplaatste onderrollen wordt piekspanning op de rups voorkomen wanneer de dumper over obstakels rijdt. Dit verlengt de levensduur van het rijwerk aanzienlijk. De ruime cabines zijn gemoderniseerd met digitaal display, airconditioning en joystickbediening. De verlaagde motorkap maakt dat de machinist zeer goed zicht heeft rondom de machine. 

Dit jaar leverbaar

De eerst Stage 5 modellen zijn dit najaar leverbaar. De MST70C, MST110C en de MST110CR zijn inmiddels besteld. Alle Morooka rupsdumpers zijn via de machine-configurator van Kemp Groep in een aantal stappen zelf samen te stellen. Zet online alle opties op een rij en vraag indien gewenst direct een offerte aan. 

 

Voor meer informatie: Kemp groep