Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Eerste Liebhrr R 980 SME hooglepel in Frankrijk

Eerste Liebhrr R 980 SME hooglepel in Frankrijk

Via zijn lokale dealer, SOMTP Bretagne, leverde Liebherr in 2021 zijn eerste R 980 SME met hooglepel in Frankrijk. Dit is het grootste lid van het assortiment dat is ontwikkeld en geproduceerd door Liebherr-France SAS in Colmar. Dit veelzijdige en comfortabele model heeft Traineau, een trouwe Liebherr-klant, al voor zich gewonnen. Het biedt zowel prestaties op hoog niveau als efficiëntie, dankzij de speciale bevestiging.

In gebruik bij de granietgroeve van onze klant Traineau in Aizenay in Vendée, was de Liebherr R 980 SME-graafmachine met hooglepel precies wat directeur Christophe Traineau nodig had.
De oorsprong van de graafmachine, met het ontwerp en de productie ‘made in France’, en de uitstekende reputatie van het merk Liebherr, waren voor hem doorslaggevend. De after-sales service, die door Liebherr en SOMTP gezamenlijk wordt beheerd, is essentieel voor de activiteiten en blijft een essentiële rol spelen bij het onderhouden van goede relaties tussen klant, dealer en fabrikant.
Deze graafmachine is ideaal voor het delven van massief gesteente en biedt een optimaal zicht op de hopper dankzij de vaste cabinehoogte van 1,20 meter. Uitgerust met een hooglepel, presteert deze graafmachine sterk, met een andere manier van werken dan een dieplepel, legt machinist Cédric Di Gallo uit. De graafmachine R 980 SME maakt zeer snelle operationele cycli mogelijk, waardoor de efficiëntie en productiviteit worden verhoogd.

De nadruk leggen op comfort en veiligheid

Naast de verhoging van de cabine is de toegang tot de graafmachine verbeterd door een intrekbare ladder, verbrede toegangspaden en een leuning langs de gehele bovenwagen om veilige en gemakkelijke toegang voor de machinist en het onderhoudspersoneel te garanderen. Deze toegangsfuncties zijn ontwikkeld voor mijnbouwgraafmachines van Liebherr.
Access points zijn ook uitgerust met getimede LED-verlichting die een veiligere toegang aan het begin van een dienst of aan het einde van de dag mogelijk maakt.

Deze graafmachine biedt een zeer hoog niveau van comfort: met elektrische joysticks, bakopening via de joystick en semi-automatische baksluiting, stoelvering en geluidsisolatie van binnen en buiten, kan de R 980 SME echt worden genoemd als het ultieme in flexibiliteit en ergonomisch ontwerp.
De onderste hooglepelbak die bij de graafmachine wordt geleverd, is ontwikkeld en geproduceerd door Liebherr-France SAS in Colmar. Met een capaciteit van 5,1 kuub wordt deze hooglepel geleverd met een niveau 3 slijtagepakket (het hoogste niveau) om bestand te zijn tegen de abrasiviteit van de materialen die hij verwerkt. In deze configuratie weegt de bak 11.000 kg. Het deltames van de bak garandeert een optimale penetratie in gedolven materialen, zelfs wanneer ze stevig met elkaar verbonden zijn.

Een graafmachine op maat van de klant

Traineau koos voor de Liebherr R 980 SME-graafmachine omdat dit model bijzonder geschikt is voor de granietgroeven van de klant. De graafmachine van 104 ton wordt gebruikt voor de verschillende bedrijfsfasen: het sorteren van stenen, het breken van stenen met de valkogel en het laden. Het bak is bijzonder effectief en nauwkeurig in het sorteer- en breekproces.
Met een totale productie van ongeveer 800.000 ton materiaal per jaar lijkt Traineau meer dan tevreden met de graafmachine R 980 SME en het lage brandstofverbruik van 55 liter per uur. Na het bereiken van de grens van 1.000 uur met de machine, is de klant goed gepositioneerd om te bevestigen dat de hooglepel het mogelijk maakt om de cyclustijden te verkorten en zo het laden van de dumptruck te versnellen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr