Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hiab lanceert iX.162 HiPro autolaadkraan op IAA

Hiab lanceert iX.162 HiPro autolaadkraan op IAA

Hiab lanceert de nieuwe middelzware autolaadkraan Hiab iX.162 HiPro, die lichter en sterker is, op de IAA Transportation in Hannover, Duitsland. Bezoekers kunnen van 20 t/m 25 september de nieuwe kraan zien die is uitgerust met het nieuwe besturingssysteem SPACEevo bij Hiab's Pavilion P35.

Hiab iX.162 HiPro is tot 370 kg lichter, afhankelijk van de configuraties, dan zijn voorganger X-HiPro 162, terwijl het maximale hefvermogen met meer dan 10% is verhoogd. Leidingen en slangen zijn geïntegreerd in het kraanlichaam om het minder kwetsbaar te maken voor de elementen en slijtage tijdens transport en gebruik, waardoor de uptime en productiviteit worden gemaximaliseerd.

De nieuwe Hiab iX-162 HiPro tilt het hanteren van lasten naar nieuwe hoogten. Dit zijn autolaadkranen van de volgende generatie — lichter en sterker dan hun voorgangers. Hierdoor kan de truck zijn laadvermogen verhogen en het brandstofverbruik verlagen wanneer het voertuig niet volledig is geladen”, zegt Leif Törnblom, Product Manager Medium Range, Loader Cranes, Light & Medium, Hiab.

Ultramodern

De Hiab iX-serie is uitgerust met het nieuwe besturingssysteem SPACEevo dat slimme functionaliteiten biedt om de productiviteit te verhogen met soepele en snelle kraanbewegingen voor meer hijswerkzaamheden per dag. De veiligheid van de kraanbediening wordt verbeterd door het ultramoderne SPACEevo-sensorveiligheidssysteem in combinatie met nieuwe slimme technologie, die samenwerkt om ongevallen te voorkomen. SpaceEvo ondersteunt veel nieuwe configuraties, opties en accessoires voor de stabilisatorpoot. Het is gebaseerd op een open platform, dus upgrades en nieuwe functies kunnen in de loop van de tijd worden toegevoegd.

Een Hiab iX-162 HiPro-versie met een geïntegreerde ePTO (elektrische krachtafnemer) zal begin 2023 voor bestelling beschikbaar worden gesteld. Als de allereerste autolaadkraan zal hij een geïntegreerde ePTO op de basis hebben, met het batterijpakket en elektrisch aggregaat direct op de kraanbasis zelf geplaatst. Dit maakt het installatieproces sneller en laat meer ruimte op het vrachtwagenchassis over voor andere apparatuur.

Eenvoudig, licht en aanpasbaar

Als allereerste autolaadkraan in onze branche met een geïntegreerde ePTO op de basis, is hij eenvoudig te installeren, licht en aanpasbaar aan de behoeften van onze klanten. In feite weegt de Hiab iX.162 HiPro BSS-2 met een geïntegreerde ePTO en hydraulische tank, alles in één eenheid, hetzelfde als zijn conventionele dieselaangedreven voorganger. Er wordt geen extra gewicht toegevoegd als u elektrisch gaat met Hiab — dit maakt het een echte duurzame optie”, zegt Mattias Berglund, Director, Global Product Management, Special Applications and Digital Products, Loader Cranes, Light & Medium, Hiab.

 

Voor meer informatie: Hiab