Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Wirtgen meer dan 90 machines

Bauma 2022: Wirtgen meer dan 90 machines

In München presenteert de Wirtgen Group duurzame, en dus baanbrekende, oplossingen voor de wegenbouwsector en toont eens te meer haar uitstekende innovatiekracht. De toonaangevende technologieleider in de branche en de op één na grootste exposant, is wederom samen met John Deere aanwezig op het evenement. Het gedeelde motto van hun aanwezigheid op de Bauma dit jaar is: 'The Future in Roadbuilding – Smart. Veilig. Duurzaam.'

De Wirtgen Group ondersteunt en assisteert haar klanten bij het snel en kostenefficiënt realiseren van 's werelds voortdurend groeiende vraag naar infrastructuur en het voldoen aan steeds strengere aanbestedingscriteria met betrekking tot milieubescherming en de veiligheid van mens en natuur. Deze omvatten niet alleen oplossingen voor individuele machines en hun motor- en aandrijflijntechnologieën, maar ook voor complete productiesystemen in de wegenbouwsector.

Aparte expositieruimte voor slimme productiesystemen

De holistische benadering van de gehele keten van wegenbouwprocessen door de ondernemingsgroep belooft de meest effectieve realisatie van het grootste ecologische en economische potentieel. De Wirtgen Group biedt oplossingen voor de gehele keten van wegenbouwprocessen en de groep presenteert een dwarsdoorsnede ervan in een speciale speciale tentoonstellingsruimte op haar stand. Hier kunnen bezoekers uit alle sectoren van de industrie inzicht krijgen in hoe klanten hun wegenbouwprojecten duurzaam en kosteneffectief kunnen realiseren door het efficiënte samenspel van bouwmachines en technische oplossingen van de specialistische productmerken Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann en Benninghoven.

Digitalisering als aanjager van zekerheid en duurzaamheid

Naast machine-efficiëntie en alternatieve toepassingen en methoden, zijn digitalisering en geconnecteerde systeemoplossingen belangrijke drijfveren in de ontwikkeling van de algehele procesketen voor wegenbouw. In de Technology Zone toont de Wirtgen Group toepassingsspecifieke kerntechnologieën, evenals digitale oplossingen en technologieën van morgen die vandaag al beschikbaar zijn.

De Wirtgen Group presenteert haar eigen duurzaamheidsstrategie

De Wirtgen Group is een pionier in het realiseren van meer mobiliteit in de wegenbouw. En daarbij vormt duurzaamheid een pijler van de bedrijfsstrategie van de groep. Als onderdeel van de John Deere Construction and Forestry Division leveren de duurzaamheidsdoelstellingen van de Wirtgen Group een waardevolle bijdrage aan de algemene strategie. Zo moet tegen 2030 een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van het transporteren en bedienen van machines en de algemene activiteiten op de productiefaciliteiten en sites van de groep worden gerealiseerd.
Tegelijkertijd voorzien de plannen van de groep in een continue toename van het aantal duurzame machine- en technologieoplossingen tegen 2026. Bezoekers van de Wirtgen Group-stand kunnen meer te weten komen over de duurzaamheidsdoelstellingen van de groep in een speciale tentoonstelling op het dakterras van de Technology Zone.

Wereldpremières en innovaties van alle productmerken

De duidelijke toewijding van de Wirtgen Group aan duurzaamheid blijkt ook uit de wereldpremières en innovaties die door haar productmerken worden gepresenteerd.
Zo zorgt de machinebesturing Mill Assist nu ook in de nieuwe generatie compacte freesmachines van Wirtgen voor een duurzame en efficiënte machinewerking. Met de KMA 240i koude recycling menginstallatie is het nu niet alleen mogelijk om hoogwaardige mengsels te produceren van gerecyclede bouwmaterialen, maar ook met cement behandelde basislagen.

Dat Vögele groen veel meer ziet dan de kleur van de lak van zijn machines, blijkt duidelijk uit de nieuwe Dash 5 generatie straatmachines van het bedrijf. Ook te zien zijn de SUPER 1900-5(i) en SUPER 2100-5(i) Highway Class bestratingsafwerkmachines en de nieuwste generatie van de AB 500 en AB 600 uitschuifbare afwerkbalken.

In de toekomst kunnen elektrisch aangedreven HD CompactLine tandemwalsen van Hamm uitkomst bieden wanneer een contract emissievrije verdichting vereist. De e-tandemwalsen zijn de ideale oplossing op alle gebieden waar verdichtingswerk bijzonder stil moet zijn. Omdat in veel gevallen ook lage trillingsniveaus worden voorgeschreven, presenteert de verdichtingsspecialist naast e-vibratie- en e-oscillatierollen ook een e-combinatiewals met oscillatie.

Ook het aandrijfsysteem van de nieuwe MOBIREX MR 130(i) PRO mobiele slagbreker van Kleemann is volledig elektrisch. Dankzij de mogelijkheid tot aansluiting op een externe stroomvoorziening maakt de installatie materiaalverwerking mogelijk met een laag energieverbruik per ton van het eindproduct.

Een van de highlights die Benninghoven laat zien is het innovatieve REVOC systeem voor de duurzame batchproductie van asfalt in menginstallaties. De EVO JET multi-fuel brander kan nu ook warmte opwekken uit regeneratieve brandstoffen zoals 'Biomass to Liquid' (BtL) en houtstof, die beide een neutrale CO2-voetafdruk hebben. Benninghoven biedt ook elektrisch verwarmde bitumentanks voor CO2-neutrale opslag van bitumen.

De Wirtgen Group toont ook voor het eerst de iNova 2000 asfaltmenginstallatie van Ciber voor de wereldmarkt. Ciber is de toonaangevende fabrikant van menginstallaties voor continue asfaltproductie in Latijns-Amerika. Voor markten die zowel continue als batchverwerking gebruiken, vult Ciber het marktspecifieke portfolio van asfaltmenginstallaties aan als het zesde productmerk van de Wirtgen Group.

John Deere komt naar het evenement met een representatieve selectie van bouwmachines en bijbehorende technologieën die zijn afgestemd op de behoeften van de Europese markt en een ideale aanvulling vormen op het portfolio van de Wirtgen Group.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen