Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Elektrische MAN kolkenzuiger scoort bij klanten

Elektrische MAN kolkenzuiger scoort bij klanten

Bij het landelijk opererende loonbedrijf Veluwenkamp is sinds kort een vol-elektrische MAN eTGM actief die werkt met een kolkenzuiger-opbouw. Veluwenkamp werkt met dit uitermate duurzame zero-emissie-voertuig voor diverse gemeenten in ons land.

De hele maatschappij verandert en daar willen we ons steentje aan bijdragen”, zegt Henk Zuurmond van Veluwenkamp. “Om die reden hebben we een elektrische truck laten opbouwen als kolkenzuiger. Die rijdt voornamelijk stapvoets door woonwijken en juist bij zulk werk is een dieselmotor eigenlijk nooit efficiënt. MAN-dealer ROSIERVANDENBOSCH kon relatief snel een geschikt chassis leveren. Een drie-assig chassis waar we zelf een kolkenzuiger-opbouw voor hebben ontwikkeld.

Stille inzet

De nieuwe kolkenzuiger kan door Veluwenkamp overal in Nederland worden ingezet. “Bij onze hoofdvestiging in Hattem beschikken we over een eigen laadfaciliteit. Maar bij sommige klanten kunnen we onze elektrische truck na de werkzaamheden stationeren en daar ook opladen”, legt Zuurmond uit. “Maar dat hoeft niet elke dag. De nieuwe MAN verbruikt bij dit werk weinig elektriciteit en kan dus vaak de volgende dag gewoon weer ingezet worden.” Zuurmond vertelt dat de elektrische MAN eTGM dagelijks, dat wil zeggen vijf dagen in de week, wordt ingezet. “Daarbij hebben we het afgelopen half jaar nog geen noemenswaardige problemen gehad. Ook de chauffeur is erg tevreden. Hem valt het geringe geluid mee, de grote cabine en het comfort van de truck als geheel. Het leuke is dat hij tijdens zijn werk complimentjes krijgt dat hij met zo’n stille en emissievrije truck rijdt.

Veluwenkamp

Loonbedrijf Veluwenkamp omschrijft zichzelf als ‘doeners zonder poespas’. In de visie van Veluwenkamp staan zowel de klant als de aarde centraal. Het bedrijf zegt te werken vanuit respect, naar de klant, de aarde en natuurlijk het eigen personeel. Veluwenkamp ontzorgt opdrachtgevers op kostenefficiënte wijze en in nauw overleg met de klant kom het bedrijf tot duurzame en gedegen oplossingen. Om zo een positieve impact te hebben op de omgeving. Inmiddels is ook de eerste elektrische bestelauto een feit, een MAN eTGE. Het laat zien dat Veluwenkamp werkt aan een toekomst die wordt gekenmerkt door emissievrij transport. Zoals Veluwenkamp het omschrijft: “Met respect voor oude technieken volgen we de nieuwe op de voet.” Henk Zuurmond zegt: “Met deze nieuwe elektrische MAN gaan we ervaren hoe het is om elektrisch te rijden met grotere tonnages. De mate waarin dit bevalt, en natuurlijk de beschikbaarheid van elektriciteit alsmede van elektrische trucks, bepalen de snelheid waarmee we kunnen omschakelen naar emissievrij transport bij alle diensten die we verlenen.

 

Voor meer informatie: MAN Truck