Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Wacker Neuson hoogtepunten

Bauma 2022: Wacker Neuson hoogtepunten

Onder het motto ‘Meet the Future’ presenteert Wacker Neuson zich samen met het aangesloten merk Kramer op de Bauma 2022 op stand FN.915. Het motto weerspiegelt de focus van de aanwezigheid op de beurs: Persoonlijke interactie met de bezoekers staat heel duidelijk centraal. Maar ‘Meet the Future’ onderstreept ook dat toekomstige thema's als elektrificatie en digitalisering een grote rol zullen spelen op de Wacker Neuson-stand.

Met oplossingen uit de zero emissie serie kunnen nu hele bouwplaatsen, bijvoorbeeld binnenstedelijke gebieden, worden uitgevoerd zonder directe uitlaatgasemissies. Op Bauma presenteert Wacker Neuson een uitbreiding van het emissievrije portfolio en laat zien dat de overstap naar E-machines voor klanten aantrekkelijk en ongecompliceerd kan zijn. Een andere focus ligt op digitale oplossingen, die het dagelijkse werk niet alleen efficiënter, maar ook transparanter maken.

EW100: een nieuw tijdperk van mobiele graafmachines

De Wacker Neuson wielgraafmachine EW100 is uniek in zijn klasse en zet nieuwe maatstaven. Bij de ontwikkeling van de machine stond de bouwplaats 4.0 centraal: een intelligent Attachment Management met gereedschapsherkenning, een doordachte Human-Machine-Interface en de voorbereiding voor diverse assistentiesystemen en interfaces zijn slechts enkele voorbeelden. Bij de ontwikkeling stonden bedieningsvriendelijkheid en efficiëntie centraal: zo kan ook met de krachtige aandrijfhydraulica en het hoge basiswerkvermogen van de EW100 worden gewerkt, waarvoor anders een graafmachine van 14 ton zou moeten worden gebruikt.

EquipCare Pro: Efficiënt werken en overzicht houden

Met de cloudgebaseerde softwareoplossing EquipCare Pro maakt Wacker Neuson het zijn klanten mogelijk om alle machines, apparatuur en bulkmaterialen te beheren, plannen en evalueren, ongeacht de fabrikant of het merk, en zo de productiviteit van hun machines te verhogen. Naast de voordelen van de populaire telematica-oplossing EquipCare van Wacker Neuson , zoals realtime informatie over bedrijfsuren of de locatie van de machine, vlootbeheer en beheer van onderhouds- en inspectiedata, kunnen klanten met EquipCare Pro nu het gebruik van apparatuur en personeel plannen in één systeem dat alles beheert dat op een bouwplaats wordt gebruikt - of het nu gaat om graafmachines, het wagenpark, bouwhekken en nog veel meer.

ConcreTec: eenvoudig, transparant en reproduceerbaar consolideren.

Het nieuwe assistentiesysteem voor betonverdichting van Wacker Neuson maakt het mogelijk om prefab-betondelen eenvoudig, transparant en kwalitatief reproduceerbaar te verdichten. Het op gegevens gebaseerde assistentiesysteem biedt de systeembeheerder objectieve informatie over het consolidatieproces en realtime informatie over de voortgang van de consolidatie. Het resultaat: een consolidatieresultaat, dat niet afhankelijk is van personen en dus van constante kwaliteit is. De machinist kan met behulp van het assistentiesysteem het gehele consolidatieproces volgen, indien nodig corrigerende maatregelen nemen en het consolidatieproces correct beëindigen.

Bezoekers van de beurs kunnen zich verheugen op nog veel meer innovaties van Wacker Neuson. Onder andere op de beurs wordt een nieuw model van de innovatieve Dual View Dumper met draaibare zitting en bedieningspaneel geïntroduceerd.

 

Voor meer informatie: Wacker Neuson