Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr presenteert nieuwe LH 26 M Timber

Liebherr presenteert nieuwe LH 26 M Timber

Liebherr presenteert de LH 26 M Timber Litronic, een nieuwe speciale machine voor efficiënte houtverwerking. Dankzij het extreem compacte ontwerp en de uitzonderlijke wendbaarheid is de LH 26 M Timber voorbestemd voor werk in zagerijen en houtbewerkingsbedrijven met beperkte ruimte. De handlingmachine maakt indruk met een extreem laag brandstofverbruik en tegelijkertijd maximale prestaties.

Als brandstof, constructie-element of meubel: hout is een klimaatvriendelijke en populaire alleskunner. Voor een efficiënte houtverwerking biedt Liebherr een breed portfolio van krachtige en efficiënte speciaalmachines die bij uitstek geschikt zijn voor typische werkprocessen zoals het laden en lossen van vrachtwagens en trailers, het sorteren van boomstammen of transport. Voor deze activiteiten zijn vooral goede rijprestaties, hoge nuttige lasten en snelle werkcycli vereist. Met de LH 26 M Timber Litronic presenteert Liebherr een nieuwe houttruck die het bestaande portfolio naar beneden uitbreidt met een bedrijfsgewicht tussen 23.500 en 26.000 kg.

Machine combineert hoge rijprestaties, compacte afmetingen en wendbaarheid

Het motorvermogen van 125 kW (170 pk) geeft het systeem een hoog koppel. Dit betekent dat de machine snel kan worden versneld. In combinatie met het hoge pompdebiet zijn snelle en dynamische werkbewegingen en daarmee de hoogste handlingprestaties gegarandeerd.
Dankzij het compacte ontwerp is de machine bij uitstek geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Door de extreem kleine zwenkradius voor en achter kan de machine ook op krappe locaties volledig worden gezwenkt. Met name door de minimale contour van het rechterfront kan zeer dicht bij de sorteerstreng of -hoop gewerkt worden, aangezien deze altijd binnen de breedte van het onderstel valt. Dit zorgt voor een uitstekend zicht op het werkgebied, zorgt voor extra veiligheid en voorkomt aanrijdingen.
Voor een hoge wendbaarheid is de LH 26 M Timber standaard uitgerust met vierwielbesturing. De vierwielbesturing verhoogt de rijstabiliteit en verbetert zo de richtingsstabiliteit. De eveneens standaard automatische stuuromkering garandeert te allen tijde de juiste stuurrichting bij het vooruit- of achteruitrijden.

Geoptimaliseerd onderwagenconcept en efficiënt rijden voor gebruik met aanhanger

De elektrische zwenkhoekverstelling in de tractiemotor zorgt voor meer koppel, maximale acceleratie en hogere trekkracht. Dit zorgt voor een constant hoog rijvermogen, zelfs op hellingen. De optimale aanpassing van snelheid en debiet zorgt voor een overtuigend brandstofverbruik, zelfs bij maximale snelheid.
Voor langere afstanden is de combinatie van houttrekker en aanhanger de optimale keuze. Dankzij de krachtige aandrijving en de robuuste assen kunnen aanhangers tot 60 ton kan worden gesleept. Het nieuwe onderwagenconcept met 2-punts bladondersteuning verhoogt de handlingprestaties bij aanhangergebruik aanzienlijk. De 2-punts bladsteun garandeert maximale stabiliteit en een hoog laadvermogen bij het laden en lossen van de trailer over het gehele zwenkbereik. Hierdoor kan meer hout per laadcyclus worden gehanteerd en wordt de productiviteit verhoogd. Het blad kan bovendien worden gebruikt voor opruimwerkzaamheden en verhoogt zo de veiligheid op de houtwerf.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr