Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs geleverd bij Bouwmeester Metaalrecycling in Vaassen

Nieuwe Fuchs geleverd bij Bouwmeester Metaalrecycling in Vaassen

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Hardenberg een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan Bouwmeester in Vaassen. De machine is geleverd in de bekende blauw/grijze Fuchs kleurstelling waarbij de cabine op klantwens is uitgevoerd in een andere kleurstelling dan standaard.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F van Bouwmeester is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek. Aan de machine is een poliepgrijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.
De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Gescheiden koelers

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage 5 4,1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

Optimaal zicht

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300 mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.
Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen