Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Nieuwe Sany-producten

Bauma 2022: Nieuwe Sany-producten

Sany presenteert zich vol vertrouwen met haar spectaculaire nieuw ontworpen beursstand. Onder het motto ‘Blijf groeien met een sterke partner’, zal de fabrikant van bouw- en havenmachines op de Bauma 2022 een hele reeks nieuwe producten presenteren voor een decor dat een echt bouwplaatsgevoel creëert. Naast het traditionele graafmachineportfolio, zullen er wielladers, verreikers, wegenbouwmachines en kranen in de ruime ruimte getoond worden.

Nieuw en stil – de elektrisch aangedreven SY19E minigraafmachine

Geen uitstoot van verontreinigende stoffen en aanzienlijk lagere geluidsniveaus - de SY19E minigraafmachine in de 1,8 ton-klasse, nieuw geïntroduceerd door Sany voor de geïnspireerde toekomstvisie op duurzaamheid. Uitgerust met een elektromotor die een piekvermogen van 15 kW levert, samen met het efficiënte load-sensing hydraulische systeem, zorgt het voor een snelle workflow en een hoge flexibiliteitsoutput.
De nieuwe minigraafmachine is uitgerust met een innovatief accupakket dat een hele werkdag meegaat op één acculading. Het LFP-batterijpakket met 22 kWh is ontworpen zonder kobalt, waardoor het bijzonder milieuvriendelijk en veilig te bedienen is. Hij maakt indruk met zijn hoge vermogensdichtheid en lange levensduur, plus permanent opladen tot 100% heeft geen invloed op de levensduur. Andere highlights zijn de korte laadtijden en flexibiliteit: laden kan aan een snellaadstation via gelijkstroom in 1,5 uur, aan een openbaar AC-laadstation in 2,5 uur of 's nachts aan een 220 volt stopcontact.

Het besparingspotentieel van de elektrische graafmachine is zeer hoog. Vergeleken met machines met verbrandingsmotoren, verlaagt elektrische bediening de energiekosten met ongeveer 30%. De besparingen zijn nog groter in de onderhoudskosten, die ongeveer 80% lager zijn.
De minigraafmachine is gebruiksvriendelijk dankzij een enorme geluidsreductie van slechts 66 dB(A) en de nieuw ontwikkelde overzichtelijke touchscreen monitor, die eenvoudig en veilig te bedienen is. Last but not least biedt het standaard proportionele hulpregelcircuit meer functionele mogelijkheden in verschillende toepassingen.

Nieuw en sterk – de wiellader voor zwaar gebruik SW305

Een wiellader die productiviteit naar een nieuw niveau tilt. Optimale voorwaarden worden gecreëerd door het bijzonder robuuste heavy-duty framedesign en de aandrijflijn met zijn hoogwaardige merkcomponenten. Deze omvatten de Deutz 6-cilinder common-rail dieselmotor met EU-emissieklasse 5, de automatische Ergo-Power powershift- transmissie en de heavy-duty assen met een selecteerbaar 100 procent sperdifferentieel, beide gemaakt door ZF. Ze staan voor betrouwbaarheid en duurzaamheid in combinatie met een hoge mate van onderhoudsreductie.
Op het gebied van veiligheid en bedieningscomfort stelt de cabine nieuwe normen. Hij is gemonteerd op stille blokken die trillingen in het interieur aanzienlijk verminderen. Vier camera's zorgen voor een 360 ° panoramisch beeld direct op de monitor voor onbelemmerd zicht rondom. Het hydraulisch aangedreven ventilatorblad, dat elektronisch wordt geregeld op basis van de temperatuur, vermindert niet alleen de geluidsemissie, maar verlaagt ook de kosten dankzij een lager brandstofverbruik. Het is ook automatisch omkeerbaar voor zelfreiniging.
De machines van Sany zijn zoals gebruikelijk standaard volledig uitgerust. Deze machine is geen uitzondering, uitgerust met een derde hydraulisch regelcircuit, trillingsdemping, automatische bakrecirculatie, instelbare hef- en kiepsnelheid, evenals selecteerbare zweefstand.

Nieuw, veilig en comfortabel – de STH1440 en STH1840 verreikers

Deze efficiënte krachtpatsers maken indruk met hun robuustheid en flexibiliteit. Een mainstream hoogtepunt voor elke machinist is echter de in Duitsland ontwikkelde cabine. Het comfort wordt geleverd door een comfortabele stoel, een touchscreen-display met encoderbediening voor navigatie op het scherm, Bluetooth-verbinding, een kantelbare en telescopische stuurkolom en nog veel meer.
Een hoog veiligheidsniveau wordt geboden door een achteruitkijkcamera en sensoren voor visuele en akoestische waarschuwingen. Om overbelasting en instabiliteit te voorkomen werken het weegsysteem en het lastmanagementsysteem optimaal samen. Een veiligheidsschakelaar die beweging van het voertuig verhindert wanneer de bestuurder niet zit, evenals hefcilinders met slangbreukterugslagkleppen zijn ook inbegrepen in het pakket. Het ontwerp van de machine biedt de machinist ook uitstekend zicht rondom.

De motor met een hoog koppel toont veel vermogen en vereist geen dure AdBlue-additieven. De transmissie en assen van Dana zijn perfect op elkaar afgestemd om maximaal vermogen en efficiëntie te garanderen. De opties zijn enorm, afhankelijk van de situatie kan de machinist kiezen voor tweewiel-, vierwiel- of krabbesturing. Het load-sensing hydraulische systeem regelt ook de hydraulische druk proportioneel aan de vereiste outputs - zodat de giek tegelijkertijd kan worden geheven en uitgeschoven.
Geen compromissen als het gaat om flexibiliteit: van zware vrachtwagens tot shovels, van hefplatforms tot lasthaken - talrijke aanbouwdelen maken de machines tot zeer productieve specialisten. 
Duurzaamheid wordt gegarandeerd door hoogwaardige componenten, robuuste ontwerpen en innovatieve processen. Zo zijn de gieken gelast uit twee C-vormige onderdelen van hoogwaardig geperst staal. Hierdoor zijn de zwaar belaste delen extreem stabiel en duurzaam. Dit is geverifieerd in tests met meer dan 80.000 schadevrije cycli.

Nieuw en aangepast voor Europa – de Sany wegenbouwmachines

Sany is al succesvol over de hele wereld met zijn assortiment wegenbouwmachines. Nu komen ze ook naar Europa. Aangepast aan de Europese normen en eisen, is de eerste stap het aanbieden van een keuze uit twee trilwalsen en drie tandemwalsen. Deze dekken de gewichtsbereiken van 2, 3, 4, 8 en 12 ton af.

Nieuw en veelzijdig – de Sany kranen

Nog een highlight: de SCE 800TB-EV rupskraan met volledig elektrische aandrijving. Ook gloednieuw in Europa is de Sany-autolaadkraan SAC600E, die met zijn terreinchassis de Europese markt wil veroveren.

Importeur voor België: Terramax
Importeur voor Nederland: DNL Machines & Equipment

 

Voor meer informatie: Sany Europe