Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Hydrema toont elektrische dumper

Bauma 2022: Hydrema toont elektrische dumper

De enige fabrikant van grote bouwmachines in Denemarken, Hydrema uit Støvring, is bezig met de laatste voorbereidingen voor de Bauma 2022, die van 24 tot 30 oktober in München plaatsvindt.

Verreweg het grootste nieuws van Hydrema zal een 100 procent elektrische knikdumper zijn, die de intrede van de fabrikant in het elektriciteitssegment markeert. Dit is een volledig nieuwe constructie op basis van de nieuwste technologie, helemaal opnieuw gebouwd op een volledig elektrisch platform.
Het lijdt geen twijfel dat zero emissie één van de grote thema's zal zijn op Bauma 2022, en daarom kunnen we bijna niet wachten om onze nieuwe machine te presenteren, waar we erg trots op zijn. Bij Hydrema werken we al een aantal jaren volgens een elektriciteitsstrategie, en na een lang en zeer grondig ontwikkelingsproces zijn we nu klaar met onze eerste elektrische machine. We kijken er erg naar uit om de elektrische knikdumper aan onze vele internationale klanten te presenteren”, zegt Development Manager Palle Larsen.
Hij voegt eraan toe dat Hydrema ervoor heeft gekozen om de details van het elektrisch nieuws voor zich te houden totdat Bauma op 24 oktober begint. 

Gespierde mobile graafmachine

Een andere grote nieuwigheid van Hydrema is de nieuwe MX14 mobile graafmachine, de kleinste in de MX-serie.
We hebben de gehele machine geoptimaliseerd en het resultaat is een prachtige 14 tons machine. Zonder twijfel de sterkste van de markt in zijn klasse”, stelt de ontwikkelingsmanager en voegt eraan toe: “Het heeft een nieuwgebouwde en indrukwekkend sterke graafarm, terwijl het gewicht optimaal wordt verdeeld. Dit zorgt voor een aanzienlijk betere stabiliteit, tot 20 procent meer hefvermogen en een aanzienlijk hogere graafsnelheid dan zijn voorganger. De machine kan zelfs 40 km/u goedgekeurd worden, dus het is een sterke en snelle machine”, concludeert de ontwikkelingsmanager. 

Eén scherm - volledige controle  

Nog maar anderhalf jaar geleden maakte Hydrema een update van de hele MX-serie, waarbij onder meer meer vermogen en nieuwe technologie aan de mobile graafmachines werden toegevoegd. Nu heeft de serie weer een uitgebreide update gekregen, wat natuurlijk ook geldt voor de nieuwe MX14. Vooral het gloednieuwe 10" touchdisplay springt eruit. Het nieuwe display vervangt verschillende kleinere schermen en nieuwe software integreert alle functies met veilige en eenvoudige bediening op het touchscreen of via de displaycontroller in de armleuning. 
Het ontwikkelingsteam van Hydrema heeft veel moeite gedaan om de gebruikers-interface van het nieuwe scherm intuïtief en zeer gebruiksvriendelijk te maken, zoals je die kent van smartphones en verschillende tablets. 
Een gloednieuw camerasysteem met extra hoge resolutie is verkrijgbaar in verschillende varianten, waarbij je in één beeld via de 360 graden bird-view-functie helemaal rondom de machine overzicht krijgt.
Een andere nieuwtje voor de MX-serie is dat het als optie - dankzij de nauwe samenwerking met Leica - in de fabriek gemonteerde machinebesturing biedt, met de mogelijkheid van integratie met het nieuwe touchscreen.

Historisch grote line-up

Omdat Hydrema meer machines dan ooit tevoren op de Bauma zet, en meer nieuws presenteert, heeft de fabrikant ervoor gekozen om de stand om dezelfde reden historisch groot te maken. 
De eerste internationale presentatie van de 900G graaflaadcombinatie-serie vindt ook plaats op Hydrema's Bauma stand. De serie onderging iets meer dan een jaar geleden een uitgebreide update op alle vier modellen. Vooral op technisch en comfortabel vlak is de graaflaadcombinaties echt een klasse apart, en die moet natuurlijk getoond worden.

Importeur voor België:  Steven van Roy
Importeurs voor Nederland: E&R Stessen Servicedienst
  Koning Avenhoorn
  Van den Broek B.V.

      

Voor meer informatie: Hydrema