Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: DAF Trucks toont de nieuwe XFC

Bauma 2022: DAF Trucks toont de nieuwe XFC

Voor het eerst neemt DAF Trucks deel aan de Bauma, hier tonen ze aan het publiek de nieuwe XF in Construction-uitvoering.

In Hall B4 staat op de stand van DAF Trucks de nieuwe XFC in FAT-uitvoering. Deze 530 pk sterke 6x4 is uitgevoerd met de nieuwe Meiller Trigenius drie-zijdige kipper. 

XDC en XFC voor de bouw

Om optimaal te kunnen voldoen aan de specifieke eisen van ondernemers in de bouwsector, zijn de DAF XDC en XFC voor speciale toepassingen en bouwtoepassingen leverbaar met enkele of dubbele aandrijving en ontworpen voor de zwaarste werkzaamheden onder ruwe omstandigheden. De Nieuwe Generatie XDC is leverbaar met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor. De XFC is daarnaast ook beschikbaar met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor. Beide modellen bieden dankzij hun lage eigengewicht een hoog laadvermogen. De robuuste trucks bieden een grote oploophoek en een grote bodemvrijheid, en hebben een uniek exterieurontwerp met een robuuste bumper en grille en een stalen beschermingsplaat voor de radiateur. De TraXon geautomatiseerde transmissie is leverbaar met speciale software-instellingen voor een uitstekend rijgedrag, zowel op de weg als off-road.

De nieuwe serie premium DAF trucks voor speciale toepassingen en de bouwsector zijn vanaf nu te bestellen. De productie start begin 2023.

 

Voor meer informatie: DAF Trucks