Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Nieuw concept van Rototilt geeft meer controle aan de machinist

Bauma 2022: Nieuw concept van Rototilt geeft meer controle aan de machinist

Het nieuwste initiatief van Rototilt, Rototilt Control, belooft betere bedieningseigenschappen, meer energie-efficiëntie en nieuwe technologie in de cabine. Het concept, dat een nieuwe serie draaikantelstukken, een nieuw besturingssysteem en een app voor ondersteuning op afstand omvat, wordt van 24 tot 30 oktober gelanceerd op de Bauma in München, Duitsland.

"De eisen aan nieuwe technologie, bedieningseigenschappen en gebruiksvriendelijkheid worden steeds hoger. Rototilt Control is ons antwoord op de behoefte die we in de markt zien groeien. Met name wat we te horen krijgen van de eindgebruikers zelf," zegt Product Manager Caroline Jonsson. 
 Het gemeenschappelijke thema van alle aankomende productlanceringen is, zoals de naam Rototilt Control al aangeeft, meer controle voor de machinist. Voor de draaikantelstukconfiguraties van Rototilt betekent de RC-serie een hogere precisie tijdens het gebruik van de functies van het draaikantelstuk. 

 Toekomstbestendig

Het display van het RC System heeft een nieuw ontwerp dat ontwikkeld is in samenwerking met een ontwerpbureau en is getest door Rototilt samen met echte eindgebruikers. Het heeft een nieuw touchscreen en de veiligheidsvergrendeling SecureLock kan direct vanaf het display bediend worden met slechts twee drukken op de knop. Samen met andere producten lanceert Rototilt ook een nieuwe app voor mobiele telefoons voor ondersteuning op afstand van draaikantelstukken in de RC-serie door serviceproviders en dealers. 
"Alle functies waar u in de huidige besturingssystemen graag mee werkt zijn er nog steeds, maar in de praktijk hebben we een volledig nieuwe software en display ontwikkeld en aangepast voor de graafmachines en integraties van de toekomst. De RC Connect-app ligt in het verlengde van onze inspanningen voor meer toegankelijke service in combinatie met nieuwe technologie in de cabine", legt ze uit.
De verbeterde draaikantelstukken zullen beschikbaar zijn voor graafmachines tussen 10-43 ton. Nieuw is dat wie kiest voor een draaikantelstuk zonder het volledig automatische snelwisselsysteem QuickChange, de mogelijkheid heeft om deze achteraf in te bouwen als de behoefte in de toekomst verandert.

Verhoogde energie-efficiëntie

Naast gebruiksgemak en controle zorgt deze introductie ook voor een betere energie- en brandstofefficiëntie. Dit is te danken aan de unieke drukcompenserende hydrauliek in de draaikantelstukken. 
"Met de RC-serie hoeft de hydrauliek van de machine niet meer vermogen te gebruiken dan nodig is om het draaikantelstuk aan te drijven, wat energie bespaart. De nieuwe hydrauliek opent de mogelijkheid om al vanaf de basisuitvoering meer soorten hydraulische uitrustingsstukken te gebruiken. Het vermogen wordt gebruikt waar dat het meest nodig is en verbetert het samenspel met hydraulische uitrustingsstukken," legt Jonsson uit.

Alle machinisten en machine-eigenaren met producten die de Open-S-standaard gebruiken, kunnen zich ook verheugen op de nieuwe RC-serie. Sinds Open-S in 2020 werd gelanceerd door Rototilt en Steelwrist is het aantal leden gestaag toegenomen, waaronder ook met de machinegigant Volvo. 
"Wij geloven dat concurrentie innovatie en ontwikkeling stimuleert en vinden dat de eindgebruiker keuzes moet hebben in zijn producten zonder concessies te doen aan de veiligheid. Dat is precies waar zowel Open-S als Rototilt Control voor staan. De apparatuur moet werken en de gebruiker moet erop kunnen vertrouwen dat alle onderdelen veilig met elkaar kunnen worden gebruikt," zegt Caroline.

Importeur voor de Benelux: Eurosteel

 

Voor meer informatie: Rototilt