Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rototilt lanceert eigen joysticks op Bauma

Rototilt lanceert eigen joysticks op Bauma

Rototilt heeft de lancering van het Rototilt Control-concept al eerder aangekondigd. Nu wordt daar een ander product aan toegevoegd waarbij de machinist centraal staat: eigen joysticks.

"RC Joysticks versterken ons productaanbod en geven ons nog meer mogelijkheden om de ervaring van de eindgebruiker met het draaikantelstuksysteem te verbeteren. Het ontwerpproces was uitgebreid en intensief waarbij we hoge eisen hebben gesteld aan ergonomie, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Daarom zijn we nu dan ook zeer trots op het product dat we lanceren", zegt Product Manager Caroline Jonsson.

Op de Bauma in München lanceert Rototilt het nieuwe productconcept Rototilt Control. Dit samenhangende systeem zorgt voor een beter bedieningsgemak, hogere energie-efficiëntie en nieuwe technologie. Een van de nieuwe producten was nog niet eerder bekend gemaakt. Nu onthullen we de details over de nieuwe RC Joysticks.

"RC Joysticks zijn ontworpen volgens onze hoge eisen aan functie en kwaliteit. Wij vinden het vanzelfsprekend om een compleet systeem van draaikantelstuk en bedieningssysteem van dezelfde fabrikant te kunnen leveren, zodat we kunnen voldoen aan de hoge eisen van de industrie op het gebied van veiligheid en CE-markering", zegt Product Manager Caroline Jonsson.

Het doel van Rototilt was om handgrepen te ontwikkelen die geschikt zijn voor een groot aantal verschillende handen zonder concessies te doen aan de pasvorm. Hiervoor heeft Rototilt veldtests uitgevoerd met zowel mannelijke als vrouwelijke machinisten en nauw samengewerkt met toonaangevende productontwerpers op dit gebied. De digitale knoppenset biedt de mogelijkheid van toekomstige aanpassingen aan de machine. Wat gebruikers volgens Caroline Jonsson het duidelijkste zal opvallen is de gepatenteerde hoekverstelling en handpalmondersteuning.

"Rototilt Control is ontwikkeld als een compleet systeem. RC Joysticks, het display van RC System en de drukgecompenseerde hydrauliek in RC Tiltrotators kunnen veel nauwkeuriger werken dan al onze vorige systemen. Het geheel zal veel flexibeler worden ervaren omdat de gebruiker de volledige controle heeft over de graafbewegingen", zegt Caroline.

Het hele concept van geüpgradede draaikantelstukken, bedieningssystemen, de app voor ondersteuning op afstand zorgt ook voor een snellere en eenvoudigere installatie. Rototilt lanceert de nieuwe handgrepen op de Bauma, die op 24 oktober plaatsvindt.

"De eisen aan nieuwe technologie, rijeigenschappen en gebruiksvriendelijkheid worden steeds groter. Rototilt Control is ons antwoord op de behoefte die we in de markt zien groeien. Met name wat de eindgebruikers ons zelf vertellen. Na een lang productontwikkelingstraject zijn we nu nieuwsgierig naar de reacties van de markt," zegt Product Manager Caroline Jonsson.

Importeur voor de Benelux: Eurosteel

 

Voor meer informatie: Rototilt