Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Ondanks minder bezoekers een succes!

Bauma 2022: Ondanks minder bezoekers een succes!

Als het terrein van Messe München zeven dagen tot het centrum van de bouwmachine-industrie is, dan is eindelijk weer Bauma. In totaal zo'n 3.200 exposanten uit 60 landen (2019: 3.684 exposanten uit 63 landen) en meer dan 495.000 bezoekers uit meer dan 200 landen (2019: 627.603 bezoekers uit meer dan 200 landen) kwamen van 24 tot 30 oktober 2022 's werelds toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwuitrusting naar München. Het aandeel internationale bezoekers lag rond de 50 procent .

De top tien exposantenlanden waren: Duitsland, Italië, Turkije, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Nederland, Frankrijk, VS, Oostenrijk, Spanje en China. Het aandeel internationale exposanten lag net onder de 65 procent .

Stefan Rummel, verantwoordelijke Managing Director van Messe München, is verheugd: "Deze Bauma heeft weer geïnspireerd en gefascineerd! Na dat de wereld sinds de laatste Bauma fundamenteel is veranderd, verheug u wij ons enorm dat de Bauma 2022 met talrijk innovaties van onze klanten, goed zakelijke deals en veel bezoekers van over de hele wereld."

Overtrof de verwachtingen van de industrie

En dat omdat de Bauma ook in deze onzekere tijden krachtig heeft gepresenteerd, net als Domenic Ruccolo, CSO Wirtgen Group en Senior Vice President, Sales, Marketing en Product Support, Global Construction Equipment, John Deere bevestigt: “het gemeenschappelijke optreden van de Wirtgen Group op de beurs met John Deere was een groot succes. Het interesse in ons bedrijf en onze duurzame productinnovaties was overweldigend. Onze aanwezigheid op de Bauma is die tot nu toe meest succesvol in de geschiedenis van de Wirtegn Group.” 
Steffen Günther, lid van de raad van bestuur van Liebherr, trekt ook een positief conclusie: “De Bauma is voor ons erg succesvol verlopen. Het publiek was enthousiast. De gesprekken met klanten waren uitstekend. We verheugen ons al op de volgende editie van de beurs.” 
Fred Cordes, CEO van Zeppelin (CAT), voegt toe: “De Bauma was nodig: de overweldigende stormloop op onze stand en de buitengewone interesse in Cat machines en Zeppelin diensten.”

Ook in termen zakelijke deals was Bauma een keer meer HET platform voor de industrie. Alexander Greschner , Chief Sales Officer bij Wacker Neuson Group: “De bezoekers stroomde op onze stand, wij hadden veel goede gesprekken en konden van de eerste dag de verkoopsuccessen van 2019 bereiken en deze gingen daar zelfs aan voorbij.” 

Beoordelingen die de twee CEO's van Messe München, Stefan Rummel en Dr. Reinhard Pfeiffer, graag horen: “De Bauma heeft in deze uitdagend tijd een krachtig signaal aan de vakbeursindustrie afgegeven: de industrieën hebben dit soort evenementen nodig als de Bauma, waar producten kunnen worden veraren en persoonlijke gespreken gevoerd worden.

De volgende Bauma vind plaats van 7 tot 13 april 2025 in München.

 

Voor uitgebreide fotoreportages van Bauma 2022:
-Bauma deel 1
-Bauma deel 2