Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De fabriek van Case in Lecce bestaat 50 jaar

De fabriek van Case in Lecce bestaat 50 jaar

Woensdag 28 september markeerde het begin van de vieringen, bijgewoond door vertegenwoordigers van lokale instellingen, en werd voortgezet met een familiedag op zondag 2 oktober. De fabriek in Lecce produceert Case wielladers, graders, graaflaadcombinaties en compacte wielladers, die wereldwijd worden gedistribueerd.

De Case-fabriek in Lecce, Italië bestaat 50 jaar. De vieringen begonnen op woensdag 28 september met het planten van een olijfboom, een symbool van de regio Salento en van de wortels van het bedrijf in het gebied.
Lokale autoriteiten wilden aanwezig zijn om hun betrokkenheid bij deze industrie, die al een halve eeuw bijdraagt ​​aan de economie van het gebied, tot uitdrukking te brengen. Onder hen waren Michele Emiliano, de voorzitter van de regio Apulië, Alessandro Delli Noci, de wethouder voor economische ontwikkeling van de regio en de voorzitter van de regionale raad Loredana Capone. Angelo Corallo, professor aan de afdeling Innovation Engineering aan de Universiteit van Salento - een universiteit die al lang een partnerschap heeft met de Case-fabriek - was ook aanwezig.

Federico Bullo, hoofd van Europa voor CNH Industrial Construction, herinnerde aan de geschiedenis van de hub, die bestaat uit uitdagingen en continuïteit, en is gebaseerd op tradities, teamwork, vaardigheden en toewijding. Hij bedankte degenen die elke dag de 'motoren' van de fabriek starten: de medewerkers en het team. Een team en een organisatie die zich zelfs niet door de wereldwijde supply chain-crisis uit het veld lieten slaan, aangezien 2022 een recordjaar is op het gebied van productie. Federico Bullo vervolgde: "Case heeft altijd geloofd en gelooft nog steeds in de verdere ontwikkeling van deze fabriek. Daarom hebben we de investeringen in technologie, faciliteiten, opleiding, arbeidsveiligheid en voortdurende innovatie verder opgevoerd."

Innovatie is voortgekomen uit de uitmuntendheid van het R&D-centrum dat zich altijd heeft gericht op het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het vergroten van het gebruik van schone energie. Er zijn op dat laatste gebied concrete maatregelen genomen. De fabriek in Lecce is inmiddels uitgerust met zonnepanelen. Binnenkort wordt de coatingfabriek vervangen door een poedercoatingfabriek, met lagere emissies, zonder gebruik van water en zonder gebruik van vluchtige stoffen. Daardoor zal de kwaliteit van het eindproduct verbeteren, dankzij een duurzame afwerking die beter bestand is tegen de zon.

Samen zullen we de nieuwe uitdagingen met betrekking tot de Agenda 2030, de vermindering van de CO2-voetafdruk en de circulaire economie blijven aangaan door te zorgen voor fatsoenlijk werk, de garantie van arbeidsrechten en de ontwikkeling van de sociale dialoog. En we zullen dat samendoen, want de hub van Lecce is en blijft de sleutel tot Case", sloot Federico Bullo af.

Na de Institutionele Dag ook een Familiedag

De vieringen gingen door op zondag 2 oktober, waarbij de 800 families van werknemers van de fabriek bijeenkwamen. Een korte inleidende toespraak door de fabrieksmanager Massimiliano Casaburi trapte de dag af. Met trots deelde hij met alle medewerkers de plaquette die hij van het Europese management van Case ontving. Dit is zijn ogen een team dat zich altijd heeft onderscheiden vanwege zijn toewijding en enthousiasme, maar ook vanwege de uitstekende resultaten die zijn behaald, zelfs in de afgelopen jaren met een pandemie en geopolitieke en energiecrises.

Ruim 1.500 mensen woonden de familiedag bij. Ter gelegenheid hiervan was de fabriek omgebouwd tot een groot feestterrein voor alle medewerkers, met kinderspellen, springkussens en een loterij met prijzen, naast livemuziek door een exclusieve band, die uitsluitend bestond uit fabrieksmedewerkers. Uitzonderlijke attracties: de bouwmachines van Case, wielladers, graaflaadmachines, compacte wielladers en graders, tentoongesteld op het voorplein en in de proeftuin, waar ze schitterden in operationele virtuositeit waarmee een publiek van alle leeftijden werd vermaakt.

Voor de gelegenheid hielden de faciliteit en haar afdelingen bovendien een open dag: uitstekende gidsen - leden van de vereniging van voormalige fabriekswerknemers - toonden de aanwezigen waar Case vier machinelijnen produceert in 64 modellen en 3400 configuraties.
Een speciale dag om terug te denken aan een belangrijk jubileum, dat het merk vierde met de mensen die, dankzij hun passie en enthousiasme, de afgelopen vijftig jaar zijn doorgegaan met het bedenken van ideeën, het ontwikkelen van inzichten en het vervaardigen van producten die deze fabriek tot een van de best Case-fabrieken ter wereld maken.

 

Voor meer informatie: Case Construction Equipment