Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

John Deere komt met wielladers naar Europa

John Deere komt met wielladers naar Europa

Tijdens de Bauma maakte John Deere bekend dat ze met twee type wielladers naar Europa komt. Dit zijn de volgende Deere grondverzetmachines waarmee de Amerikaanse fabrikant in Europa op de markt komt, na de motorgraders drie jaar geleden.

Bauma 2019 kondigde John Deere aan om met twee type motorgraders op de Duitse en Franse markt te gaan. Inmiddels zijn deze graders ook in andere Europese landen leverbaar, waaronder België en Nederland. De machines worden verdeeld en onderhouden via het Wirtgen dealer-netwerk. Onderdelen liggen van de machines op voorraad bij Wirtgen in Windhagen, net ten Zuiden van Köln.

Tijdens de Bauma kondigde John Deere de volgende twee machines aan, de 744P en 824P wielladers. Machines in de 24 tot 28 ton, ideaal geschikt voor het bevoorraden van de Benninghoven asfaltcentrales of bij de Kleemann brekers en zeven. 

Beide machines beschikken over een eigen John Deere Power Tech 9 liter motor. Deze zescilindermotor voldoet uiteraard aan de Europese Stage 5 emissienorm. Optioneel zijn ze leverbaar met een highlift frame.
Voorlopig zullen de wielladers uitsluitend op de Duitse en de UK-markt worden aangeboden.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen