Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Klein maar dapper, de Fuso Canter van Daimler Trucks

Klein maar dapper, de Fuso Canter van Daimler Trucks

Of het nu gaat om de Next Generation eCanter of de nieuwe Canter: op Bauma 2022 liet Daimler Truck-dochter Fuso zien dat de onderneming overtuigende bouwvoertuigen – zowel batterij-elektrisch als conventioneel aangedreven – in zijn portfolio heeft.

Beide voertuigen bieden in het segment van de lichte trucks intelligente oplossingen voor de meest uiteenlopende klantbehoeften dankzij hun robuustheid in combinatie met een hoog laadvermogen, wendbaarheid en betrouwbaarheid. Het merk Fuso staat voor gebruiksvriendelijkheid en wendbaar rijcomfort op basis van duurzame en efficiënte aandrijftechnologieën. Zowel de Next Generation eCanter als zijn conventionele broer Canter weten van aanpakken en zijn met een grote verscheidenheid aan opbouwen uiterst geschikt voor het transport van bulkgoederen of machines, zoals graafmachines die nodig zijn op de bouwplaats, maar ook bakken of containers.
Wat beide lichte trucks verder onderscheidt en ze zo geschikt maakt voor het bouwtransport, konden klanten, vakbezoekers en mediavertegenwoordigers dit jaar op de Bauma in München van 24 tot 30 oktober 2022 zelf ervaren. Op ‘s werelds grootste vakbeurs voor de bouwbranche zal Fuso zowel de batterij-elektrische Next Generation eCanter als de nieuwe Canter tonen.

De op de Fuso-stand B439 (hal B4) getoonde Next Generation eCanter is een 8,55-tons voertuig dat voor het eerst is uitgerust met een kipper van Unsinn en een mechanische PTO. Het draagvermogen van het chassis bedraagt 5.135 kg, het nuttig laadvermogen ​​3.635 kg. Het voertuig met een enkele Comfort-cabine (drie zitplaatsen) heeft een wielbasis van 3.400 mm en is uitgerust met het accupakket M, dat een actieradius tot 140 km mogelijk maakt.
De nieuwe Fuso Canter die buiten werd getoond, is een 7,49-tons truck met driezijdige Meiller kipper, Atlas kraan en enkele Comfort-cabine. Het voertuig heeft een wielbasis van 3.400 mm, een draagvermogen van het chassis van 4,94 ton, een nuttig laadvermogen van 2.580 kg en een motorvermogen van 129 kW.

Philipp Panter, Hoofd Sales, Marketing & Customer Service bij Fuso Europe: “Met onze Next Generation eCanter, die voor het eerst wordt getoond met een kipper, onderstrepen we dat de voordelen van de Fuso Canter voor de bouwbranche ook gelden voor de elektrische variant. Dankzij hun robuustheid en variabiliteit zijn de Next Generation eCanter en de nieuwe Canter ideaal voor het bouwtransport. Samen met onze carrosseriepartners kunnen we de meest uiteenlopende toepassingen realiseren.
"Als exclusieve partner van Fuso Europe zijn we er trots op dat we met onze kipper hebben kunnen bijdragen aan de première van de Next Generation eCanter op Bauma 2022. Het is het eerste voertuig in zijn gewichtsklasse in Europa met een kipper. Voor ons betekent de première een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf, omdat het ons eerste project in eMobility is. Een belangrijke technologische ontwikkelingsstap naar de toekomst”, aldus Daniel Rauch, Hoofd Business Unit Kippers bij Uunsinn Fahrzeugtechnik.

Next Generation eCanter: nu nog duurzamer en economischer

Om nog beter aan de wensen van klanten te kunnen voldoen heeft Fuso verschillende aanpassingen gedaan aan de Next Generation eCanter. Tot nu toe was de eTruck alleen beschikbaar als 7,49-tons voertuig met een wielbasis van 3.400 mm; nu hebben klanten de keuze uit zes wielbases tussen 2.500 en 4.750 mm en een toelaatbaar totaalgewicht van 4,25 tot 8,55 ton. Het draagvermogen van het chassis is ruim 5 ton. De Next Generation eCanter wordt aangedreven door een 110 kW (bij 4,25- en 6-tons varianten) of 129 kW (bij 7,49- en 8,55-tons varianten) elektromotor met een geoptimaliseerde aandrijflijn en een koppel van 430 Nm, de maximumsnelheid is 89 km/h.

Veelzijdig, comfortabel en veilig

De Next Generation eCanter, die leverbaar is in twee cabinevarianten (Standaard = 1,7 meter breed en Comfort = 2 meter breed), wordt niet alleen gekenmerkt door zijn ecologische en economische totaalconcept, maar ook door zijn veelzijdigheid. De eTruck van Fuso is geschikt voor veel in het bouwtransport gebruikte opbouwen, zoals diepladers of kippers, waardoor hij ideaal is voor een breed scala aan toepassingen. De optionele, in de fabriek gemonteerde mechanische PTO voor de voeding van hydraulische units maakt de Next Generation eCanter ook bijzonder opbouwvriendelijk en compatibel.

De nieuwe Fuso Canter: klaar voor elke eis

Een andere highlight op de bauma van dit jaar is de nieuwste generatie Fuso Canter, die sinds begin 2022 in productie is. Voor klanten betekent dit weer een belangrijke upgrade op het gebied van veiligheid, comfort en cabinedesign. Net als zijn voorganger is de truck leverbaar in vijf gewichtsklassen (3,5 tot 8,55 ton), met zes wielbases (2.500 tot 4.750 mm), drie krachtige motoren (96 tot 129 kW) en drie cabinevarianten (Standaard = 1,7 meter breed, Comfort = 2 meter breed en Dubbelcabine = 2 meter breed).
Als 4x4-variant is de Canter een echte allrounder in de bouw dankzij de inschakelbare vierwielaandrijving, inschakelbare terreinreductie en het zelfsperrende differentieel.
Nieuw is dat Fuso de 3,5-tons Canter nu ook met Standaard-cabine in alle rechtsgestuurde landen aanbiedt en de carrosserievriendelijkheid heeft verbeterd met een nieuwe wielbasis van 3.400 mm.

Verbeterd comfort

In de afgelopen decennia heeft Fuso zijn lichte truck voortdurend verbeterd om aan de klantbehoeften te voldoen. Dankzij verbeterde geluidsisolatie overtuigt de nieuwe Canter met een nog lager geluidsniveau in het interieur dan het vorige model. Door de ruime cabine met goed zicht rondom kan de chauffeur gemakkelijk manoeuvreren. De lage instaphoogte en comfortabele instap van de Canter ondersteunen de chauffeur nog beter in het verkeer. En met 10,2 meter heeft de 3,5-tons Fuso Canter de kleinste draaicirkel in zijn klasse.

 

Voor meer informatie: Fuso Trucks