Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen’s nieuwste overslag- en recyclingmachine: 824G

Sennebogen’s nieuwste overslag- en recyclingmachine: 824G

De Sennebogen 821 E, met een bedrijfsgewicht van ca. 24 ton en een reikwijdte van 12 meter, geeft al jaren vorm aan het machinelandschap op het gebied van afvalrecycling. Het is precies deze machine, die universeel inzetbaar is voor recycling, die de ontwikkelaars van Sennebogen hebben willen omvormen tot een nieuwe generatie machines. Trouw aan het motto "Probeer nieuwe dingen, maak beproefde dingen nog beter", overtuigt de 824 G-serie nu met verbeterde prestaties en een nog lager brandstofverbruik.

De nieuwe 824 G-serie bedient het kleinere segment van de overslagmachines en blijkt met zijn bereik van 12 meter en het brede scala aan verschillende uitrustingsopties een veelzijdige allrounder te zijn in de recycling- of schrootwerf. Of het nu gaat om een rups- of een mobiele onderwagen, gieklengtes van 10 tot 12 meter en/of ULM-steelvarianten – uitrustingen met een bakcilinder voor sorteergrijpers – de 824G kan worden gebruikt om een breed scala aan toepassingsspecifieke oplossingen in te vullen. Naast sorteerwerkzaamheden is de robuuste machine dus ook perfect voor laadtaken en kan hij intensief gebruik aan in uitdagende werkomgevingen, zoals hoge stofniveaus, hitte of extreme weersomstandigheden.

Het nieuw serviceconcept van de Sennebogen G-serie, met duidelijke en vereenvoudigde toegang tot servicepunten zoals het centrale smeersysteem en tanks, maakt het dagelijks onderhoud eenvoudiger. Verdere technologische innovaties zorgen er ook voor dat de service-intervallen opnieuw globaal zijn verlengd.

Hogere capaciteit, lager verbruik

De capaciteit van de Sennebogen 824G is ook met meer dan 10 procent verhoogd in vergelijking met zijn voorganger. Dit betekent dat de machine niet alleen meer kan tillen, maar met het juiste materieel ook meer materiaal per werkcyclus kan verwerken. De machine heeft ook een zeer efficiënte en milieuvriendelijke Stage 5-dieselmotor met een vermogen van 118 kW (160 pk). Door de motor, die nu standaard draait op een toerental van 1.725 omw/min, recht te zetten, zijn zowel de geluidsemissie als het verbruik van de machine verminderd, waardoor ook de bedrijfskosten duurzaam zijn verlaagd. Speciale eco-instellingen, evenals grote leidingen en hydraulische ventielen ontlasten het pompsysteem, zorgen voor een optimale efficiëntie en maken de overslagmachine in het algemeen bijzonder efficiënt en hulpbronnenbesparend.

Verhoogde snelheid en precisie

Met het consequent verbeterde machineconcept maakt de 824G indruk als een andere vertegenwoordiger van de 6e generatie dankzij het uitstekende reactievermogen, waardoor zorgvuldig sorteren op de recycling- of schroothoop in de toekomst kinderspel wordt. Dankzij de modernste besturingstechniek van de nieuwste machinegeneratie is de werkafstand van de machine perfect op elkaar afgestemd: gecombineerde of overlappende bewegingen met optimale zwenksnelheden maken snelle werkprocessen mogelijk zonder concessies te doen aan precisie. Dankzij de op geheugen gebaseerde bestuurdersprofielen, waarbij de hydrauliek precies kan worden aangepast aan de betreffende machinist, kan ook bij het wisselen van de machinist kostbare tijd worden bespaard aan het begin van de dienst.

Nieuwe comfortcabine en veiligheidsvoorzieningen

Naast tal van optimalisaties op het gebied van zitcomfort, airconditioning en bedieningspaneel biedt de ruime Maxcab nu nog meer mogelijkheden om het dagelijkse werk bijzonder comfortabel en veilig te maken. De grote raamelementen zorgen voor vrij zicht naar voor- en zijkanten. De voorruit is zelfs standaard gemaakt van kogelwerend glas, waardoor de bestuurder optimaal wordt beschermd. De nieuwe hefcabine, die ook standaard is geïnstalleerd, is niet alleen nog hoger dan voorheen met een hoogteverstelling van 2,80 meter, maar is ook bijzonder robuust en stabiel in dynamisch gebruik. Het maakt een ooghoogte tot 3 meter mogelijk en daarmee een optimaal overzicht of een direct zicht in de shredder of schrootpers.
Een uitgebreid camerasysteem en intelligente besturings- en diagnosesystemen ondersteunen ook bij de dagelijkse omgang met de machine. De nieuwe SENtrack Ook is er standaard een telematicasysteem geïnstalleerd dat op een gebruiksvriendelijke manier de belangrijkste machinegegevens zoals onderhoudsbehoefte, gebruik, brandstofverbruik en hydraulische druk levert, waardoor het servicebeheer van de machine of het gehele wagenpark wordt vergemakkelijkt.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen