Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar breidt draaikantelstukaanbod uit

Caterpillar breidt draaikantelstukaanbod uit

Caterpillar Work Tools Division kondigt nieuwe Tilt Rotate System (TRS)-modellen aan voor Cat 302.7 tot en met 310 Next Generation minigraafmachines. Met de nieuwe TRS4 en TRS8 S45 plus bijgewerkte TRS6-modellen kunnen bevestigde uitrustingsstukken 360 graden draaien en 40 graden zijdelings kantelen.

Hierdoor kan de machine vanuit één enkele positie meer werkgebieden bereiken, terwijl het gereedschap over, onder en rond obstakels manoeuvreert bij het graven, egaliseren van greppels, sorteren van gerecycled materiaal of het plaatsen van buizen. De nieuwe TRS-modellen vergroten de veelzijdigheid van de minigraafmachine en zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties die bij de toepassing passen.

Diverse ophangingen en snelwissels leverbaar

Het systeemontwerp omvat een interface aan de bovenzijde die de TRS verbindt met de dragermachine en een interface aan de onderzijde die verschillende uitrustingsstukken verbindt met de TRS. Bovenste interface-aansluitingen voor de TRS4, TRS6 en TRS8 omvatten een keuze tussen een S-type hydraulische koppeling of pin-on, terwijl de onderste interface-opties de Pin Grabber- of S-type koppeling omvatten.
Alle TRS-modellen zijn gestandaardiseerd met een extra TRSAux1-hydraulische functie aan de onderzijde. Dit maakt de installatie van een geïntegreerde grijpermodule mogelijk wanneer het TRS-model via het S-type koppelingssysteem aan de drager is bevestigd.
De TRS6 en TRS8 hebben een standaard TRSAux2-hulppoort aan de onderzijde om verschillende hydraulische gereedschappen aan te sluiten. Sensoren voor deze TRS-modellen werken in combinatie met Cat minigraafmachinesoftware en een verscheidenheid aan verschillende externe referentieleveranciers voor 2D- en 3D-werktoepassingen.

Ontwerpvoordelen

Door het compacte ontwerp van de TRS4, TRS6 en TRS8 kan de minigraafmachine hoge graafkrachten behouden. Een versterkte TRS-draaikrans met een speciaal ontworpen lagerring verdeelt de werkkrachten om de spanning op de TRS en de machine te verminderen. Een onderhoudsvrij smeersysteem voor het rotatiesysteem verdeelt de warmte effectief. Het rotatiesysteem met hoog koppel positioneert uitrustingsstukken snel en een integraal zelfvergrendelend mechanisme maakt graven onder elke gewenste hoek mogelijk. Enkele/minimale smeerpunten voor TRS-modellen zorgen voor een snelle, efficiënte smering van alle verbindingen die gesmeerd moeten worden.
Geïntegreerde lasthoudkleppen voor de dubbelwerkende kantelcilinder handhaven de houddruk en voorkomen beweging van de cilinder onder belasting. Het cilinderontwerp heeft geharde zuigers en onderhoudsvrije lagers, en de krasbestendige, roestvaste oppervlakken vereisen geen onderhoud.
Een geïntegreerde, door de dealer geïnstalleerde bedieningskit, die speciaal ontworpen joysticks bevat, is geschikt voor alle combinaties van giek en steel en biedt intuïtieve bediening van de TRS en de integrale grijper. De TRS-monitor informeert de machinist over de positie van het aanbouwdeel en een in-/uitschakelsensor zorgt ervoor dat uitrustingsstukken worden vastgezet via een veiligheidsvergrendelingsmechanisme met indicator. Alle TRS-modellen worden geactiveerd door een joystickknop en bieden een bakschudfunctie om het gelijkmatig verspreiden van materialen te vergemakkelijken.

TRS-applicatie

TRS4-modellen zijn ontworpen voor efficiënt gebruik door de Cat 302.7, 303, 303.5 en 304 minigraafmachines, terwijl de TRS6-modellen compatibel zijn met de Cat 305.5CR- en 306 CR-modellen. De TRS8-modellen zijn ontworpen voor gebruik met de Cat 307.5, 308, 308.5, 309 en 310.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar