Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rototilt maakte veel indruk op Bauma

Rototilt maakte veel indruk op Bauma

Op de stand van Rototilt was het met vlagen bijzonder druk tijdens Bauma. Met name op momenten dat klanten het nieuwe Rototilt Control concept voor het eerst konden zien en voelen. "Rototilt heeft iets compleet nieuws gecreëerd dat het dagelijkse leven voor ons als machinist verandert", zegt graafmachinist Eoin O'Connor uit Ierland.

Al in september sprak Rototilt over het nieuwe productconcept Rototilt Control dat bestaat uit een nieuw besturingssysteem, nieuwe draaikantelstukken, een app en eigen joysticks. De belangstelling was torenhoog toen dit nieuws voor het eerst te zien was op de Bauma, 's werelds grootste bouwbeurs, in Duitsland.
"De belangstelling was groot! Mijn collega's en ik hebben hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gestaan om de vele vragen over ons nieuwe besturingssysteem met display, maar vooral over RC Joysticks te kunnen beantwoorden. De vraag naar een compleet draaikantelstuksysteem met uitsluitend premium componenten is ongelooflijk groot" zegt Caroline Jonsson, productmanager besturingssystemen bij Rototilt.

Eoin O ́Connor, machinist en winnaar van Rototilt's Excavator Hero 2021 genoot van de prijs die o.a. bestond uit een bezoek aan Bauma. Hij mocht natuurlijk de nieuwste producten in de stand van Rototilt testen.
"De nieuwe joysticks van Rototilt zijn revolutionair. Ik kan ze aanpassen aan de stand van mijn handen, wat betekent dat ik de cabine nooit meer wil verlaten! De werking van het draaikantelstuk zelf is van een veel hoger niveau en aanzienlijk soepeler" zegt Eoin.

Wanneer Rototilt de resultaten samenvat na de Bauma, is de week maar in één woord te beschrijven: Geslaagd.
"Ik ben op veel beurzen geweest maar zo'n enthousiaste ontvangst van nieuwe producten was iets compleet nieuws" zegt Caroline Jonsson tot slot.

Over Bauma

Bauma is 's werelds grootste bouwbeurs en wordt gehouden in München, Duitsland op een oppervlakte van 70 hectare met 3.500 exposanten en ongeveer 600.000 bezoekers uit 217 landen.
Rototilt toonde zijn complete productaanbod samen met VR-simulator, een gebouw met twee verdiepingen en een demoshow per uur. De demomachine was een Komatsu PW148 uitgerust met de nieuwe RC5 met QC60-5.

Importeur voor de Benelux: Eurosteel

 

Voor meer informatie: Rototilt