Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Damen Hydrauliek verder onder de vlag van Hiab

Damen Hydrauliek verder onder de vlag van Hiab

Hiab Benelux B.V. breidt in Nederland uit met de overname van drie dealervestigingen die vallen onder de vlag van Damen Hydrauliek, één in Brabant en twee in Noord- en Zuid-Limburg. De overname biedt Hiab de mogelijkheid om meer continuïteit in bedrijfsvoering te creëren.

Daarnaast ziet het bedrijf kansen om in het zuiden van het land een optimalisatieslag te maken. Alle dertig medewerkers van Damen Hydrauliek worden toegevoegd aan het personeelsbestand van Hiab. Er gaan geen banen verloren bij de overname.
Hiab kent momenteel in Nederland productiepunten in Meppel, Zaltbommel, Rotterdam en Groningen. Daarnaast werken ze over het hele land met onafhankelijke dealers voor verkoop en onderhoud. De overname van de dealervestigingen van Damen Hydrauliek is in dat opzicht een trendbreuk. Hiab zag in dit specifieke geval aanleiding om van de bedrijfskoers af te wijken, maar benadrukt tegelijkertijd dat het geen ambitie heeft om meer dealervestigingen in te lijven.

Eerste Hiab-dealer

Directeur Ignace van Stekelenburg: “Wim Damen was jaren geleden onze eerste Hiab-dealer in Nederland. Onze samenwerking dateert al van 1979. Sinds die tijd zijn wij verzekerd van een goede vertegenwoordiging in het zuiden van het land met een gekwalificeerde service voor Hiab-klanten. Toen Wim Damen ons vorig jaar plotseling kwam te ontvallen, was ons er dan ook veel aangelegen om daarin continuïteit te waarborgen. Tegelijkertijd zien wij ook mogelijkheden voor groei. We gaan daarom ook investeren in nieuwe huisvesting en de installatie capaciteit. Hiab-klanten in het zuiden van het land zullen daar profijt van hebben. Naast service en verkoop, heeft Damen in de afgelopen jaren ook op kleine schaal opbouw van apparatuur voor ons verzorgd. Wij merken dat klanten het prettig vinden als ze tijdens de opbouw van nieuw apparatuur in het proces kunnen meekijken. Voorheen was dat lastig met de meeste opbouw op afstand in Meppel, Zaltbommel, Rotterdam of Groningen. Dat we nu onze dienstverlening voor opbouw uitgebreider in de regio Brabant en Noord- en Zuid-Limburg aan kunnen bieden, zien we als een grote vooruitgang.”

Over Hiab

Hiab is een internationaal toonaangevende leverancier van laad- en lossystemen, intelligente services, slimme en verbonden oplossingen. Wereldwijd werken er ongeveer 3.400 werknemers met passie voor Hiab als de nummer één partner en voorkeursleverancier van laad- en lossystemen voor zijn klanten. Als pionier van de sector en met een trotse geschiedenis van 75 jaar is Hiab vastbesloten de toekomst van laad- en lossystemen te inspireren en vorm te geven. Door de overname van de vestigingen van Damen Hydrauliek groeit het personeelsbestand van Hiab Benelux B.V. in Nederland naar bijna 200 medewerkers.

 

Voor meer informatie: Hiab Benelux