Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De ideale machine voor inpandig werken

De ideale machine voor inpandig werken

Duits recyclingbedrijf Böhm Entsorgung gebruikt elektrische machines van Volvo Construction Equipment

Duitse firma Böhm Entsorgung maakt in Möttingen naam als pionier in de recycling van papier, hout en plastic. In de afgesloten overslaghal heeft een L25 elektrische wiellader van Volvo zojuist een levering van grondstoffen gesorteerd voor verdere verwerking, allemaal voltooid zonder uitlaatgassen uit te stoten.
Oud papier is een belangrijke grondstof. "In Europa wordt momenteel 75% van het papier gerecycled", legt Manuel Reinsch, algemeen directeur van Böhm-Entsorgungs GmbH, uit. "Om zo'n hoog recyclingpercentage te bereiken, moet de grondstof eerst worden gesorteerd om ervoor te zorgen dat deze zo zuiver mogelijk is, droog en vrij van verontreinigingen, zoals lijm of nietjes."

Om deze reden heeft Böhm Entsorgung heeft een grote overslaghal gebouwd op zijn 60.000 vierkante meter terrein, waar de containers met oud papier die zijn ingezameld bij drukkerijen, industriële bedrijven en recyclingcentra, ongeacht het weer kunnen worden gelost en droog bewaard.
Tussen stapels papieren balen door trekt de elektrische wiellader met zijn bak de berg papier uit elkaar die net is aangevoerd en gelost uit een vrachtwagen en duwt het materiaal in beheersbare hoeveelheden op een transportband die het papier vervolgens naar de pers voert. Dat de nieuwe Volvo L25 elektrische wiellader bijna geruisloos door de hal beweegt, gaat grotendeels onopgemerkt voorbij aan het geluid van de transportbanden en grote persen. Een geluidsarme werking was echter niet de doorslaggevende factor voor de aanschaf van een elektrische wiellader van Volvo. “Voor ons was het cruciaal dat de wiellader geen uitlaatgassen uitstoot, omdat hij voornamelijk in gesloten ruimtes wordt gebruikt”, legt Manuel Reinsch uit.

Milieubescherming als bedrijfsdoelstelling maken

Voor dit familiale recyclingbedrijf is een milieuvriendelijke bedrijfsvoering van groot belang. In de ultramoderne faciliteiten voeren 90 medewerkers allerlei soorten afval en grondstoffen in het recyclingproces in.
Zonnepanelen bedekken de daken van de hal en leveren elektriciteit voor de werking van de persen, shredders en transportbanden, en nu ook voor het opladen van de Volvo L25 Electric van het bedrijf. “Wielladers met een elektrische aandrijving zijn voor ons een belangrijke stap naar een klimaatneutrale toekomst”, zegt Manuel Reinsch. Een tweede elektrische wiellader, de iets kleinere, compactere Volvo L20 Electric is al in bestelling bij Volvo.

Met een batterijcapaciteit van 39 kWh kan de Volvo L25 Electric zes uur onafgebroken werken voordat hij moet worden opgeladen. Dat is meer dan voldoende voor één werkdag, constateerde machinist Christian Gorowoy al in de eerste paar maanden van gebruik.
Christian is enthousiast over de prestaties van de Volvo L25 Electric. "Papier en plasticfolies zijn zeer zware materialen, maar de Volvo L25 Electric kan ze moeiteloos aan", zegt Gorowoy. Hij waardeert ook de wendbaarheid en het goede zicht rondom die de machine biedt. En hij is blij dat zijn werkgever investeert in klimaatvriendelijke technologieën. "We moeten allemaal iets doen, voor de toekomst van onze kinderen."

Een trouwe Volvo klant

Bohm Entsorgung gebruikt al vele jaren Volvo CE-machines. In het machinepark staan twee Volvo L150H wielladers en twee overslagmachines, een EW240E en een EW160E met verhoogde cabine, die beide ideaal zijn voor afval- en recyclingtoepassingen en hier worden gebruikt voor het sorteren van oude materialen en het laden van de containers.
"De kwaliteit, prestaties en efficiëntie van Volvo-machines spreken voor zich", zegt Manuel Reinsch. "Maar de eersteklas service en uitstekende ondersteuning die we krijgen van Alexander Lemke en het hele team van de Duitse dealer Robert Aebi GmbH is net zo belangrijk."

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo CE