Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu kondigde nieuwe PC950-11-graafmachine aan op Bauma 2022

Komatsu kondigde nieuwe PC950-11-graafmachine aan op Bauma 2022

Tijdens Bauma 2022 maakte de Komatsu PC950-11 zijn Europese debuut. De opvolger van de PC800-8 was al eerder in Japan geïntroduceerd.

Met een gewicht van meer dan 95 ton, bevat de PC950-11 de nieuwste Komatsu-motor-, hydraulische- en besturingstechnologieën om productiviteitsniveaus te leveren die bijna 50 procent hoger liggen, en een brandstofefficiëntie die 40 procent hoger ligt dan de PC800-8 die hij vervangt.

Het volledig geïntegreerde KomVision-zichthulpsysteem elimineert dode hoeken door de machinist een realtime beeld te geven van de directe omgeving van de machine, waardoor het risico op incidenten op het werkterrein wordt geminimaliseerd. Loopbruggen aan beide zijden van de machine bieden eenvoudig en veilig onderhoud.
De nieuwste Komtrax-telematica en het Komatsu Care-onderhoudsprogramma voor klanten bieden het hoogste niveau van vlootbeheer en ondersteuning, beschermen de machine tegen misbruik en garanderen maximale efficiëntie en uptime.

"In deze klasse graafmachines vertellen klanten ons dat veiligheid hun eerste prioriteit is, op de voet gevolgd door productiviteit en totale kosten per ton", zei Vince Porteous, Product Manager bij Komatsu Europe voor PC950-11.
"Onze ontwikkelingsteams namen dit aan boord en leverden meer vermogen, grotere graafkrachten, grotere trekkracht, superieure duurzaamheid, gemakkelijke veilige toegang, systemen met zicht rondom en een uiterst laag brandstofverbruik", Porteous toegevoegd.
Porteous concludeerde: "Omdat de CO2-uitstoot recht evenredig is met het brandstofverbruik, biedt de PC950-11 duidelijk zowel milieuvoordelen als economische voordelen voor klanten".

Importeur voor België: Bia Belgium
Importeur voor Nederland: Bia Nederland

 

Voor meer informatie: Komatsu Europe