Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hoge prestaties met lage bedrijfskosten voor de 50 en 60 ton zware Cat overslagmachines

Hoge prestaties met lage bedrijfskosten voor de 50 en 60 ton zware Cat overslagmachines

De nieuwe Cat MH3250- en MH3260-overslagmachines stellen de norm voor compromisloos vermogen en prestaties. Ze leveren een hoge efficiëntie in veeleisende materiaaloverslagtoepassingen. Als vervanging van respectievelijk de historische Cat 330D MH- en 345 C MH-modellen, bieden de Next Generation MH3250 en MH3260-overslagmachines op rupsen langere onderhoudsintervallen en een lager brandstofverbruik om de eigendoms- en bedrijfskosten tot wel 20% te verlagen. Een geheel nieuw cabineconcept verhoogt het comfort van de machinist gedurende de hele dienst om de productiviteit te verhogen.

Beide modellen zijn voorzien van nieuwe mechanische onderwagens met variabele spoorbreedte die het transport van de machine flexibel verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de hefprestaties. De spoorwijdte kan worden ingeschoven tot 3.220 mm om de transportkosten te verlagen en het verplaatsen van de overslagmachines efficiënter te maken. Op de werklocatie schuift de spoorbreedte uit tot 3.720 mm breed om de stabiliteit te vergroten en het hefvermogen te maximaliseren. De MH3250 en MH3260 leveren indrukwekkende capaciteiten bij het werken op hun respectievelijke 16.010 mm en 18.000 mm maximale reikwijdte, waardoor het aantal keren dat de materiaalverwerker moet op de werf worden verplaatst om de productiviteit te verhogen.

De lat hoger leggen voor prestaties

Drie verschillende vermogensmodi – Power, Smart en Eco – stemmen de vermogensvereisten nauwkeurig af op de taak, zodat de nieuwe MH3250 en MH3260 minder brandstof verbruiken dan hun voorgangers zonder dat dit ten koste gaat van de machineprestaties. De Smart-modus stemt het motor- en hydraulisch vermogen automatisch af op de werkomstandigheden om het brandstofverbruik te verminderen, terwijl de Power-modus maximaal vermogen levert om de productiviteit te optimaliseren. De nieuwe zuinige motoren van de machines voldoen aan de strenge Stage 5 emissienormen en kunnen tot B20 biodiesel lopen.
Deze overslagmachines werken tot 2.600 mm boven zeeniveau zonder reductie en bieden standaard een hoge omgevingstemperatuur van 52˚ C en een koude start van -32 C˚. De nieuwe klepprioriteit plaatst automatisch de hydraulische druk en het debiet daar waar het nodig is om de efficiëntie van de materiaalbehandeling te vergroten. Hun geavanceerde elektrohydraulische systeem biedt de optimale balans tussen vermogen, efficiëntie en lastcontrole. Automatisch opwarmen vermindert de tijd die nodig is voor het opwarmen van de hydraulische olie bij lage temperaturen en helpt de levensduur van systeemcomponenten te verlengen.
Er is een reeks uitrustingsstukken en reikwijdteopties beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen om de bedieningsflexibiliteit te vergroten. Om de veelzijdigheid van de MH3250 te vergroten, kan hij worden uitgerust met de af-fabriek 25 kW generator voor magneetwerking. Klanten kunnen kiezen uit een reeks Cat uitrustingsstukken in verschillende maten om te voldoen aan de materiaaloverslag- en productiebehoeften van de locatie.

Comfortabel werken

De geheel nieuwe cabine van de Next Gen is voorzien van geluidsonderdrukking om het binnengeluid te verminderen en rubberen cabinesteunen om trillingsfeedback te verminderen, waardoor het gebruiksgemak, het comfort en de productiviteit toenemen. Alle bedieningselementen zijn handig voor en binnen handbereik van de machinist geplaatst om onnodige bewegingen te voorkomen. De linkerconsole kantelt omhoog om gemakkelijk in en uit de cabine te kunnen stappen. De premium luchtgeveerde stoel is verwarmd en geventileerd om het comfort van de machinist gedurende de hele dienst in verschillende klimaten te behouden.
Een grote 10-inch touchscreen-monitor met hoge resolutie en jog-dial biedt gemakkelijke navigatie door de intuïtieve bedieningselementen. Met behulp van de nieuwe Operator ID-functie kunnen verschillende machinisten hun specifieke joystick- en voorkeursinstellingen voor de vermogensmodus opslaan, en de machine roept de instellingen automatisch op op basis van de ID. De hydraulisch bediende cabine stijgt tot een maximale hoogte van 6.020 mm om het laden/lossen van hoge voertuigen en het laden van de shredder te verbeteren.

Veiligheid in het achterhoofd

Kleinere cabinestijlen, gecombineerd met grote geharde ruiten en een platte motorkap, zorgen voor uitstekend zicht rondom voor de machinist, wat de veiligheid verhoogt. Met videofeed die wordt weergegeven op de grote touchscreen-monitor, verbeteren standaard achteruitkijk- en zijzichtcamera's het zicht op het werkgebied. Het ontwerp van de cabine omvat dikke, slagvaste gelamineerde veiligheidsruiten die voldoen aan de P5A-normen, terwijl machinisten worden beschermd tegen vallend en rondvliegend puin door het standaard Falling Object Guard System (FOGS).
Een serviceplatform op het hoogste niveau met toegangstreden gemaakt van antislip geperforeerde plaat biedt gemakkelijke, veilige en snelle toegang tot machineservice-items. In het geval van een onderbreking van de hydraulische dienst kan de cabine veilig worden neergelaten via een van de twee noodkleppen voor het neerlaten van de cabine, die zich zowel in de cabine als aan de buitenkant van de machine bevinden. 
Nu verhogen standaardtechnologieën op de MH3250 en MH3260 overslagmachines de bedrijfsbeveiliging. Nieuwe cabinevermijding helpt de machinist door contact tussen het aanbouwdeel en de cabine te voorkomen.
E-fence stopt automatisch de beweging van de machine met behulp van grenzen die u in de monitor instelt voor het gehele werkgebied. Door een pincode te vereisen om de motor te starten, verhindert de nieuwe operator-ID dat de machine door onbevoegden wordt bediend.

Service vereenvoudigd

Gesynchroniseerde onderhoudsintervallen en uitgebreide filtervervangingsschema's verminderen de onderhoudstijd en -kosten voor de nieuwe Cat MH3250 en MH3260 overslagmachines. Alle brandstoffilters hebben een gecoördineerd vervangingsinterval van 1.000 bedrijfsuren en het nieuwe luchtinlaatfilter met voorfilter gaat tot 1.000 uur mee om de onderhoudsvereisten te verminderen. Een nieuw hydraulisch oliefilter verbetert de filtratie en verlengt de vervangingsintervallen tot 3.000 bedrijfsuren, een 50 procent langere levensduur dan eerdere filterontwerpen. Nieuwe anti-aftapkleppen houden de hydraulische olie schoon tijdens het vervangen van het filter om de levensduur van het systeem te verlengen.
Machinisten houden de levensduur van de filters en onderhoudsintervallen gemakkelijk bij op de monitor met hoge resolutie in de cabine. De zeer efficiënte koelventilator, die tussenkomst van de operator overbodig maakt, heeft een automatische omkeerfunctie om de kernen schoon te houden, waardoor de inzetbaarheid van de machine wordt gemaximaliseerd. Handig geplaatste Cat S∙O∙SSM-poorten zorgen voor een snelle extractie van vloeistofmonsters voor analyse, wat het onderhoud vereenvoudigt.
Nieuwe mogelijkheden voor externe services voor de MH3250 en MH3260 verhogen de service-efficiëntie en besparen mogelijk reizen naar de werklocatie. Remote Flash werkt rond het productieschema om ervoor te zorgen dat de machine gemakkelijk werkt met de meest recente versie van ingebouwde software, zodat hij hoge prestaties levert met minimale downtime. De Cat-app helpt handig bij het beheren van de vlootlocatie, uren en onderhoudsschema's en geeft waarschuwingen voor vereiste onderhoudsbehoeften.

Specificatie’s

Model MH3250 MH3260
Motor Cat C9.3B Cat C13
Netto vermogen, kW (pk) 232 (311) 316 (424)
Bedrijfsgewicht kg 48.850 60.420
Max. bereik mm 16.010 18.000
Max. hoogte mm 16.850 17.820

                                                      

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar