Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Na serieuze demo voor Hitachi gekozen

Na serieuze demo voor Hitachi gekozen

Snel, sterk en stil, dat zijn drie sleutelwoorden van de compacte Hitachi ZX175W-7 mobiele graafmachine die recent door Pladdet werd afgeleverd bij Harthoorn Vlissingen.

Omdat de machinist Robin Gideonse de nodige ervaring had op een ‘ander merk’ moest er een serieuze demo worden geregeld om de machinist te overtuigen. Tenslotte stap je niet zomaar af van iets wat je gewend ben. Het duurde niet lang. “Daar kan ik wel aan wennen” was de nuchtere reactie, nadat hij een paar uur met de machine had gewerkt.

De Hitachi ZX175W-7 2P is het grootste model van de drie compacte graafmachines die Hitachi nu standaard in het pakket heeft. Bekende was de Hitachi ZX145W-6 die werd opgevolgd door de Hitachi ZX155W-7. Daaronder is een kleiner type, de ZX135W-7. De ZX175W-7 is het zwaarste compacte model, die net als de ZX135W-7 en ZX155W-7 voorzien is van een Deutz dieselmotor. Deze voldoet uiteraard aan de Stage 5 emissienorm. Dankzij een wat zwaarder contragewicht en zwaardere cilinders is de ZX175W-7 een stabiele machine met veel performance.
Aan comfort geen gebrek, de machinist wordt met de 7-serie goed bedacht. De luxe cabine is superstil, de joysticks zijn comfortabel op meeverende consoles gemonteerd. Mede dankzij het 270 graden camerasysteem, de ruime beglazing en het grote overzichtelijke LCD-display is er prima overzicht vanaf de luchtgeveerde bestuurdersstoel.

De Hitachi ZX175W-7 voor Harthoorn kan dankzij de voorbereiding voor Trimble 3D-GPS en overdruk breed worden ingezet. De machine werd onder meer voorzien van Nokian banden, Groeneveld centrale vetsmering en een SMP draaikantelstuk met grijpermodule.

 

Voor meer informatie: Pladdet