Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een compacte kampioen zwaargewicht

Een compacte kampioen zwaargewicht

Kobelco Construction Machinery Europe B.V (KCME) kondigt de introductie aan van zijn grootste Short Radius (SR) graafmachine in de 38-ton klasse. De SK380SRLC weegt ruim 36 ton en is een van de zwaarste en snelste SR-graafmachines op de markt.

SR-machines zijn al lang in trek bij machinisten die werken in stedelijke gebieden en woonwijken, en ze zijn nog populairder geworden door de toenemende eisen voor wegwerkzaamheden en het onderhoud van nutsvoorzieningen. SR-machines hebben het voordeel dat ze minder ruimte innemen en dus kunnen worden ingezet waar de ruimte beperkt is. Hun footprint is zelfs zo klein dat ze niet meer dan één rijbaanbreedte in beslag nemen, zodat het verkeer niet wordt gehinderd bij wegwerkzaamheden of bij het hijsen van sleufkisten. Wat de nieuwe SK380SRLC door zijn uitbreiding van het indrukwekkende SR-assortiment ook biedt zijn een krachtig motorvermogen van 200 kW (272 pk), een uitstekend hefvermogen, verhoogde stabiliteit door zijn grote bedrijfsgewicht en een bijzonder allround ontwerp, ruime cabine en uitstekende bediening.

Strakke projectdeadlines vragen om optimale efficiëntie en productiviteit op het werkterrein. De SK380SRLC heeft een Stage 5 Hino-dieselmotor met turbocharger voor meer vermogen. Wanneer meer direct vermogen nodig is, kan de Power Boost worden ingeschakeld. Daarmee wordt 10% meer vermogen verkregen, zonder tijdslimiet. De bewezen aandrijflijn van de machine biedt een trekkracht van 314 kN, de beste in zijn klasse, zodat er soepel en stabiel kan worden gewerkt op ruw terrein en hellingen, zelfs bij het heffen van zware voorwerpen. Bovendien levert de combinatie van hoge hydraulische druk (Heavy Lift) en een uitgekiende chassislay-out een uitzonderlijk hefvermogen van 12.390 kg (vanaf maaiveld), zelfs wanneer er op 6 meter wordt gegraven.

Comfortabel

Kobelco begrijpt dat machinisten die lange dagen maken een comfortabele werkruimte en verbeterde bediening nodig hebben. De ruime cabine van de SK380SRLC is dan ook met veel zorg en aandacht ontworpen en voorzien van een aantal kenmerken die het uiterlijk, het comfort en de veiligheid verbeteren. De hoogwaardige cabine is afgedicht en staat onder druk, en de krachtige automatische klimaatregelaar richt een warme of koele luchtstroom op de nek en rug van de machinist, waardoor de hele dag comfortabel kan worden gewerkt in een veranderlijk klimaat.

De verwarmde Grammer-stoel met luchtvering en Kobelco-logo absorbeert trillingen zelfs op het ruwste terrein. En voor optimaal comfort is de cabine van de SK380SRLC uitgerust met een DAB+-radio (FM/AM, AUX, USB, Bluetooth en handsfree telefoon), 12 Volt-stopcontact, opbergvak en bekerhouder. Verder kunnen van de kleuren lcd multi-display van de SK380SRLC het brandstofverbruik, de onderhoudsintervallen, graafmodus en andere belangrijke informatie in één oogopslag worden afgelezen. Tot twintig vooraf ingestelde uitrustingsstukinstellingen kunnen worden geselecteerd vanuit de cabine. De met één druk op de knop te bedienen uitrustingsstukmodus stemt het hydraulisch circuit en het debiet af op het gebruikte uitrustingsstuk.

Voor de veiligheid kan de machinist vertrouwen op de unieke en innovatieve omhoog klappende FOPS-veiligheidsbescherming van niveau II, waarmee de machine standaard is uitgerust. Deze bescherming biedt ook gemakkelijk toegang tot het externe glazen dak, dat eenvoudig kan worden gereinigd voor beter zicht. Veiligheid tijdens het werk wordt ook mogelijk gemaakt door drie standaardcamera's, een aan de rechterkant, de linkerkant en een aan de achterkant van de machine. De machinist kan op het multi-display aangeven wat hij wil zien om het zicht op het werkterrein verder te verbeteren. Bereikbaarheid van de AdBlue-tank vanaf de grond en een speciale lagere trede bij de motor vereenvoudigen het onderhoud.

Hydraulisch verstelbare giek

Naar verwachting zal later dit jaar een hydraulisch verstelbare giek worden geïntroduceerd voor de SK380SRLC. Deze giek zal extra voordelen bieden op werkterreinen waar de ruimte beperkt is, vooral bij onderhoudswerk en werkzaamheden aan nutsvoorzieningen.

Over de introductie van de nieuwe Kobelco SK380SRLC merkte Peter Stuijt, productmanager, op: “De komst van de SK380SRLC is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek en klantenfeedback, gecombineerd met de uitgebreide expertise van Kobelco op het gebied van innovatieve technologie. We zien de vraag naar Short Radius-machines groeien door de toegenomen eisen voor stedelijke infrastructuur en nutsvoorzieningen. De SK380SRLC biedt alle voordelen van een zware machine, inclusief een hoog vermogen en een grotere hefcapaciteit, maar met een veel kleinere footprint.”

Importeur voor België: De Bruycker-Kemp
Importeurs voor Nederland: Kemp-Groep en Hans van Driel

 

Voor meer informatie: Kobelco Construction Equipment Europe