Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan lanceert nieuwe twee ton zware minigraver

Doosan lanceert nieuwe twee ton zware minigraver

Doosan heeft de nieuwe generatie minigraafmachines uitgebreid met de lancering van het DX20Z-7 model van twee ton. Met een unieke combinatie van hoge prestaties en compactheid is de nieuwe DX20Z-7 een ideale oplossing voor krappe ruimtes en overdekte werkterreinen, met een zero tail swing ontwerp en een afneembare kap voor lage instap.

De DX20Z-7 garandeert een hogere productiviteit, uitstekend comfort voor de machinist in een gemakkelijk toegankelijke cabine en maximale duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Verhoogde productiviteit

Het geoptimaliseerde hydraulische systeem in de DX20Z-7 minigraafmachine maakt optimaal gebruik van het beschikbare motorvermogen van de Yanmar 3TNV70 3-cilinder Stage 5 dieselmotor met een vermogen van 10,3 kW (13,8 pk) bij 2.200 omw/min. Dit resulteert in snelle cyclustijden in combinatie met een soepele beheersing van de uitbreekkrachten, waaronder een graafkracht over de bak (ISO) van 1,55 ton.
In de standaardconfiguratie heeft de DX20Z-7 een bedrijfsgewicht van 1.995 kg. Met de optionele 1,1 m lange lepelsteel bedraagt de maximale graafdiepte van de DX20Z-7 2.345 mm, de maximale kiephoogte 2.750 mm en de maximale reikwijdte op grondniveau 3.975 mm. Dit werkbereik biedt maximale prestaties en veelzijdigheid bij de bediening van een groot aantal aanbouwdelen.

De hoge hefcapaciteit en de superieure storthoogte van de DX20Z-7 zorgen ervoor dat het laden van vrachtwagens een eenvoudig proces is, terwijl de reikwijdte op grondniveau de noodzaak om steeds te herpositioneren bij het graven vermindert.    
Wanneer de onderwagen van de DX20Z-7 volledig is ingeschoven tot een breedte van 950 mm, kan de machine door smalle ruimten rijden. Wanneer hij volledig is uitgeschoven tot een breedte van 1.360 mm, biedt hij optimale stabiliteit voor de graafmachine, vooral bij werkzaamheden over de zijkant. Uitschuiven en intrekken gaat eenvoudig en gemakkelijk via een schakelaar op het bedieningspaneel.

Hoog comfort werkervaring

De DX20Z-7 is rond de machinist gebouwd en biedt optimale ergonomie. Er is voldoende ruimte voor de voeten met een vlakke vloer voor gemakkelijk schoonmaken, ergonomische pedalen en gemakkelijke toegang tot alle bedieningselementen. Het zicht naar voren wordt geoptimaliseerd door de sterk lichtgevende LED-lamp op de giek.
Het gebruik van zeer duurzame materialen zorgt ervoor dat het Doosan DX20Z-7 model duurzame en robuuste prestaties levert. Alle onderdelen en ontwerpkenmerken zijn getest onder extreme omstandigheden en de zware stalen achterklep zorgt voor extra duurzaamheid en stabiliteit tijdens het werk. De cilinderbeschermers en accuklep bieden extra bescherming.
De achterklep kan snel worden geopend voor onmiddellijke toegang tot handig geplaatste onderdelen zoals gemakkelijk te reinigen koelers en andere dagelijkse onderhouds- en servicepunten, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt. 

Korte specificaties van de minigraafmachine DX20Z-7

Motor: Yanmar
Vermogen: 10,3 kW (13,8 pk)
Hydraulische opbrengst: 2x 17,3 l/min
  1x 13,2 l/min
Max. rijsnelheid: laag 2 km/u
  hoog 3,7 km/u
Breedte onderwagen: 950/1360 mm
  Standaard steel/lange steel
Max. graafdiepte: 2180/2345 mm
Max. uitstorthoogte: 2650/2750 mm
Max. reikwijdte op maaiveld: 3705/3875 mm
Transportafmetingen hxbxl: 2360 x 950 x 3476 mm
Gewicht*: 1995 kg

*met canopy, rubberen rupsen, standaard lepelsteel en bak

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment