Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tweede dikke Benz 10x8 voor Remmink Den Ham

Tweede dikke Benz 10x8 voor Remmink Den Ham

W. Remmink & Zn uit Den Ham vervoert alles wat er maar in een kipper past met een vloot van 18 trucks. Het merendeel daarvan zijn terreinwaardige kippers in 8x8 en 10x8 configuratie. Sinds 2018 werkt het bedrijf tot volle tevredenheid met Mercedes-Benz Arocs kippers.

W. Remmink & Zn nam eind vorig jaar een nieuwe Mercedes-Benz Arocs 5048 10x8 in gebruik. Een door Veldhuizen Trucks aangepaste kipper met een totaal GVW van 50 ton. Dat totaalgewicht wordt gehaald door de wettelijke aslasten van 10,5 ton voor de twee voorassen, 10 ton voor de toegevoegde liftas en twee keer 9,5 ton voor de beide starre achterassen.
De vloot van W.Remmink & Zn omvat naast drie trekkers met kipper-opleggers, elf 8x8 kippers, drie 10x8 kippers en een 6x6 kipper met autolaadkraan. De werkzaamheden van het bedrijf vinden vooral plaats in het Oosten en Noorden van het land, maar ook de polders en het midden van het land worden bediend. Harry Remmink over zijn activiteiten: “Wij rijden zand, grind, grond en wat er maar voorkomt in onder aanneming en verhuur. Onze trucks moeten lang meegaan, meestal rond de tien jaar. Betrouwbaarheid, degelijkheid en lage onderhoudskosten zijn voor ons dan ook van het grootste belang. In 2018 kochten we onze eerste Mercedes-Benz Arocs, een 8x8 widespread van Veldhuizen Trucks. Ik ben heel eerlijk dat ik aanvankelijk sceptisch was over dat systeem. Wij doen alle kleine onderhoud zelf in onze eigen werkplaats, maar voor dat stuursysteem heb ik toen een onderhoudscontract afgesloten voor tien jaar. Veldhuizen had daarvoor het vertrouwen in zijn eigen systeem en dat begrijp ik ook, want nu, inmiddels vijf jaar later kan ik melden dat het een foutloos en degelijk systeem is.

Lage onderhoudskosten

Door de uitstekende ervaringen met de eerste Arocs kocht Remmink later een gebruikte Arocs 10x8 bij Veldhuizen Trucks. Een stoere vijfasser op hoge wielen en met een star tandemstel. “Die configuratie beviel mij meteen en de aandrijflijn had zich onder de 8x8 al bewezen. Alles is overbemeten onder de Mercedes waardoor het lang meegaat. Daarbij komt dat zo’n 10x8 met een star tandemstel en bladvering mij erg aanspreekt. Het is relatief eenvoudig van opzet en bijzonder solide. Die truck doet het uitstekend in de praktijk en de onderhoudskosten zijn laag. De chauffeur is er blij mee en problemen zijn tot nu toe uitgebleven. Toen we vorig jaar voor de investering in een nieuwe 10x8 stonden was de keuze dan ook snel gemaakt.

Beproefd concept

De nieuwste Mercedes-Benz Arocs 10x8 die door Veldhuizen werd geleverd is volgens hetzelfde, beproefde concept gebouwd. Een af-fabriek 8x8 werd door Veldhuizen Trucks voorzien van een extra, liftbare middelste as en hoge wielen. De bladgeveerde truck werd voorzien van een Hyva kipperopbouw en rijdt sinds eind 2022 in de Remmink vloot. Voor het eerst werd er gekozen voor het Mirrorcam systeem van Mercedes waarbij de spiegels vervangen zijn door camera’s.  

 

Voor meer informatie: Veldhuizen Trucks