Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Twee Hitachi wielladers als productiemachines

Twee Hitachi wielladers als productiemachines

Deze keer werd door Pladdet nieuwe Hitachi ZW220-7 en een ZW310-7 wielladers afgeleverd bij Heros Sluiskil.

De Hitachi ZW220-7 dient als vervanger van de ZW250-6 die na bijna 10.000 draaiuren bij de schrootstraat aan vervanging toe was. Na een praktijktest bleek, dat de nieuwe ZW220-7, door de toename van de performance, daar als vervanger van de ZW250-6 kan worden ingezet. Om lekke banden als gevolg van inrijdingen te voorkomen, is de ZW220-7 voor deze toepassing voorzien van volledig massieve banden. Bij de opwerking van AVI-bodemassen worden ferro en non-ferro metalen teruggewonnen. De ferro scrap wordt vervolgens schoongemaakt en gesorteerd op afmeting en soort waardoor er verschillende schone fracties scrap ontstaan. De verschillende soorten scrap worden in diverse containers opgevangen. Vandaar dat de nieuwe Hitachi ZW220-7 voorzien is van een hydraulisch snelwisselsysteem, om snel de diverse containers te kunnen wisselen. Daarbij komt ook het geïntegreerde weegsysteem goed van pas. Gebruikers zijn erg tevreden over de werking van het door Hitachi geïntegreerde weegsysteem.

De eerste nieuwe Hitachi ZW310-7 wordt ingezet aan de wasstraat. Zoals bekend verwerkt Heros Sluiskil B.V. bodemassen tot hoogwaardige bouwstoffen, waaronder Granova®. Het productieproces van Granova® producten bestaat uit meerdere bewerkingen. Primair wordt de ruwe bodemas vrijgemaakt van onverbrande resten. Daarna wordt het materiaal gezeefd in korrelfracties en gedemetalliseerd. Vervolgens worden de grove minerale korrels gebroken tot de korrelfractie 0/16 mm. Dan worden de korrelfracties gewassen en samengevoegd tot een geschikt steenmengsel voor de wegenbouw. De ZW310-7 wordt ingezet om de diverse productiestromen aan de wasstraat te handelen. Daar zorgt de machine voor de invoer van de diverse grondstoffen en tevens voor de afvoer van de diverse fracties.

Elektrische bediening

De nieuwe Hitachi serie-7 wielladers vallen op door hun nieuwe kleurstelling. In de combinatie van het Hitachi-oranje met het donker-antraciet komt de machine nog beter tot z’n recht. Maar niet enkel de kleurstelling is aangepast, Hitachi heeft met de nieuwe ZW-7 een compleet nieuwe doorontwikkelde wiellader in de markt gezet. Naast een efficiëntere aandrijflijn is er veel aandacht voor de werkplek van de machinist. Elektrische bediening waarvan de bedieningshendels op een meeverende console zijn geplaatst, het uitstekend zicht rondom en het geïntegreerde weegsysteem zijn daar een paar mooie voorbeelden van.

Beide machines werden door Pladdet afgeleverd met hydraulische snelwisselsystemen en volledig Hardox laadbakken uit eigen fabriek. Tevens werden de machines voorzien van een BroAir MAO3 overdruksysteem, extra verlichting en specifieke aanpassingen voor de inzet bij Heros.

 

Voor meer informatie: Pladdet