Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo introduceert automatische remfunctie op wielladers

Volvo introduceert automatische remfunctie op wielladers

Veiligheid staat bij Volvo hoog in het vaandel. Om zijn visie van nul ongevallen waar te maken, lanceert Volvo Construction Equipment (Volvo CE) zijn Collision Mitigation System voor Volvo-wielladers – een automatische remfunctie die de reactie van de machinist ondersteunt en helpt het risico op of de gevolgen van een aanrijding bij achteruitrijden te verminderen.

Het is het eerste systeem in zijn soort van een Original Equipment Manufacturer (OEM), het helpt machinisten bij het achteruitwerken en activeert automatisch de bedrijfsremmen wanneer de wiellader een obstakel nadert, waardoor de machinist wordt gewaarschuwd om verdere actie te ondernemen. Aangezien wielladers gemiddeld 40-50% van hun tijd achteruitrijden, is het Collision Mitigation System een waardevolle oplossing voor machinisten en locatiemanagers.

Hoewel het niet is ontworpen om veilig machinistengedrag ooit te vervangen, is het een slim hulpmiddel om de veiligheid op de werkvloer verder te verbeteren – een centrale focus en kernwaarde voor Volvo CE sinds de oprichting van het bedrijf. Als onderdeel van de Volvo Group zet het bedrijf zich in voor veiligheid met zijn Zero Accident Vision, die niet alleen wordt geleverd door zijn producten, maar ook door zijn activiteiten.

Lars Eriksson, Global Product Manager voor wielladers bij Volvo CE zegt: “Bij Volvo CE blijven we proactief intelligente oplossingen ontwikkelen die niet alleen de gevolgen van ongevallen beperken, maar er ook naar streven ze helemaal te voorkomen. Dit nieuwe Collision Mitigation System is een belangrijk onderdeel van ons werk om het risico op ongevallen te verminderen en ons te helpen voldoen aan ons streven naar nul ongevallen.

Hoe het werkt

Met dit nieuwe systeem komen klanten een stap dichter bij niet alleen het voorkomen van ongevallen – en dus het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer voor iedereen – maar ook het verminderen van ongeplande onderbrekingen die kunnen optreden tijdens die vermijdbare stoten en stoten.
Het werkt door te identificeren wanneer er een risico op een aanrijding bestaat en daarop te reageren door automatisch de remmen gedurende 2-3 seconden te activeren om de machine te vertragen voorafgaand aan een botsing of om deze tot stilstand te brengen om deze te vermijden. Deze initiatie van het remmen waarschuwt de bestuurder om in te grijpen.

En voor naadloze opslagwerkzaamheden onthoudt het systeem de laatste helling die de machine heeft beklommen, zodat machinisten achteruit een stapel kunnen afdalen zonder deze te activeren. Het kan ook tijdelijk worden gedeactiveerd voor specifieke siteomstandigheden.
Hij werkt alleen als de wiellader achteruit staat en rijdt met snelheden tussen 3-15 km/u, ongeacht in welke versnelling hij staat, en bevordert de veiligheid op het werkterrein. Zelfs dergelijke hulpsystemen kunnen ongevallen echter niet volledig voorkomen, daarom pleit Volvo CE altijd voor veilig rijgedrag van de machinist.

Een boost voor veiligheid op de werkplek

Het Collision Mitigation System voor Volvo-wielladers, waarvoor patent is aangevraagd, is intern ontwikkeld door Volvo CE en is een fabrieksoptie die momenteel beschikbaar is op de L110H/L120H die zijn uitgerust met OptiShift- , L150H-, L180H-, L220H-, L260H- en L200H High Lift-wielladers.
Het vereist een radardetectiesysteem en werkt als een aanvullend systeem op het bestaande brede scala aan functies, opties en locatieservices die Volvo CE biedt voor zijn serie wielladers, die allemaal zijn ontworpen om de veiligheid op de werkplek te verhogen en de ongeplande onderbrekingen.
Collision Mitigation System is beschikbaar in alle markten over de hele wereld.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment