Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

1.500ste Hitachi voor T. v.d. Vlist

1.500ste Hitachi voor T. v.d. Vlist

Hitachi Construction Machinery Nederland leverde op zaterdag 4 februari de 1.500ste machine af aan T. v.d. Vlist. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met medewerkers en genodigden werd de Hitachi ZX150W-7 overhandigd in Gouderak. Oprichter Teus van der Vlist nam hierbij de sleutels in ontvangst van Pieter Weerts, oud-directeur van Hitachi Nederland.

Het bedrijf werd opgericht in 1966 door naamgever Teus van der Vlist. In eerste instantie begon hij met een tractor en mobiele kraan met het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Maar al snel bleek dat Teus meer in de wieg was gelegd voor het handelen in graafmachines. Naast het verkopen van machines werden de diensten door de jaren heen verder uitgebreid met de verhuur van grondverzetmachines. 

In 2005 nam Hugo van der Vlist het bedrijf over van zijn vader. Maar Teus is nog altijd betrokken bij het bedrijf en is er bijna dagelijks te vinden. Hugo breidde het bedrijf verder uit tot de onderneming zoals deze nu is. Een bedrijf dat is gespecialiseerd op het gebied van verkoop en verhuur van grondverzetmachines. 

Het contact tussen Van der Vlist en Hitachi ontstaat in de jaren 80 met de verkoop van gebruikte machines en vanaf 1987 worden de eerste nieuwe Hitachi ’s geleverd. In februari 1998 werd T. v.d. Vlist officieel Hitachi-dealer. Dus naast 1.500 nieuwe Hitachi ‘s die aan T. v.d. Vlist geleverd zijn, vieren we ook het 25-jarig dealerschap.

ZX150W-7 speerpunt van nieuwe mobiele graafmachines

Sinds de introductie van de nieuwe Zaxis-7 mobiele graafmachines begin vorig jaar is de ZX150W-7 een populair model gebleken. Het is dan ook geen verrassing dat precies dit model de 1.500ste Hitachi voor T. v.d. Vlist is geworden. 
De nieuwe cabine zorgt voor de perfecte werkomgeving voor machinisten dankzij zaken als een ruimer interieur, geïntegreerde console, geveerde stoel en laag geluidsniveau. Ook op het gebied van prestaties zijn er ontwikkelingen doorgevoerd. Zo is het unieke hydraulische systeem van Hitachi, HIOS V, verbeterd en dat zorgt voor hogere snelheid van boom en arm en draagt bij aan een vermindering van het brandstofverbruik. Ondanks betere prestaties kan er gerekend worden op een brandstofbesparing van 5% ten opzichte van de vorige modellen.
Deze machine is dus standaard voorzien van alle gemakken en gaat onderdeel uitmaken van de verhuurvloot van T. v.d. Vlist. 

 

Voor meer informatie: Hitachi CM Nederland