Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van Leeuwen Recycling Groep breidt verder uit met nieuwe Volvo-trucks

Van Leeuwen Recycling Groep breidt verder uit met nieuwe Volvo-trucks

Een Volvo FH 460 6x2-trekker en een Volvo FMX 460 6x2 portaalwagen zijn de nieuwste aanwinsten in het wagenpark van Van Leeuwen Recycling Groep. Het metaal- en afvalrecyclingbedrijf uit Rotterdam zet de trucks in voor het afvoeren van afval en het plaatsen van afvalcontainers. Eigenaar Leo van Leeuwen kiest voor Volvo-trucks vanwege de kwaliteit van de voertuigen, het uitgebreide leveringsgamma en de service van dealer Volvo Group Truck Center.

De nieuwe trucks worden ingezet voor Van Leeuwen Metaal Recycling en Afvalcontainers Rijnmond, dat afvalcontainers verhuurt aan particulieren en bedrijven. “De laatste jaren zijn we in alle opzichten flink gegroeid, ook qua wagenpark”, vertelt Leo van Leeuwen, directeur- eigenaar van beide bedrijven. “Twee jaar geleden hadden we zeventien trucks en in de loop van 2023 nemen we onze 25e truck in gebruik.

Nieuwe Volvo FH en FMX

Van Leeuwen heeft een volledig Volvo-wagenpark. De nieuwste aanwinsten zijn een Volvo FH 460 6x2-trekker en een Volvo FMX 460 6x2 met portaalarmsysteem. De Volvo FH is voorzien van een TK-unit ten behoeve van walking floor trailers en kippers. “De Volvo FH zetten we in voor het zwaardere werk. Met de walking floor voeren we onder meer houtafval af en de kippers gebruiken we voor het transport van puin en schroot. De Volvo FMX gebruiken we met een Hoffmann-aanhanger voor het transport van zwaardere 10-kuubs containers voor puinafval. Met deze combinatie kunnen we in totaal acht containers meenemen. Vanuit onze vestiging in Rotterdam bedienen we klanten in een straal van ruim dertig kilometer rond Rotterdam en dan is het efficiënter om op een centrale plek een aanhanger te parkeren. De chauffeur zet de aanhanger neer, rijdt lege containers uit en verzamelt de volle containers en gaat vervolgens terug naar onze vestiging. We hadden al een soortgelijke combinatie, maar met deze Volvo FMX en de nieuwe aanhanger kunnen we twee bakken meer meenemen.

Volvo Gold servicecontract

Van Leeuwen heeft een Volvo Gold servicecontract afgesloten voor beide trucks. “Sinds vijf jaar kiezen we standaard voor een servicecontract en dat bevalt ons goed. Alles rond het onderhoud wordt door VGTC voor ons gedaan, zonder dat we er zelf omkijken naar hebben. Zo kun je preventief een heleboel problemen voorkomen en dat zien we ook terug in de praktijk. Sinds we met Volvo-trucks rijden, hebben we nog nooit een echt groot probleem gehad met een van de trucks.

Dodehoekcamera voor optimaal zicht

Beide trucks hebben een dodehoekcamera aan de passagierszijde om het zicht te vergroten en de veiligheid te verbeteren. “Voor ons zijn dit de eerste trucks met deze functie en dat is echt een meerwaarde. Fietsers en overig verkeer in de dode hoek kun je zo veel beter zien.”

Verschillende configuraties

Van Leeuwen neemt later dit jaar nog twee nieuwe trucks in gebruik en heeft dan 25 Volvo- trucks in de vloot. “Wij hebben verschillende configuraties Volvo FE’s, FH’s en FMX’en:
trekkers, 8x2-chassis met haakarm en portaalwagens. Naast de veelzijdigheid in het productgamma, is het totaalplaatje van voertuigen en de service van Volvo Group Truck Center goed. Wij zijn een familiebedrijf en wij gaan voor commitment en een goede samenwerking met onze opdrachtgevers en onze leveranciers. VGTC Rotterdam is een dealer die daar heel goed invulling aan geeft
.”

Over Van Leeuwen Recycling Groep

Van Leeuwen Recycling Groep bestaat sinds 1967. Leo van Leeuwen: “Mijn vader heeft het bedrijf opgericht en nu ben ik samen met mijn zoon Patrick eigenaar. Wij zijn gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van allerlei soorten afval: van metaal tot groen-, puin-, bouw-, hout- en grofvuil tot grond. Met onze bedrijven bedienen we zowel de zakelijke markt, zelfstandig ondernemers als particulieren.”

 

Voor meer informatie: Volvo Group Truck Center