Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Als echt alles optimaal verloopt

Als echt alles optimaal verloopt

Mathieu zet in op Faymonville VarioMAX Plus-dieplader in een 2+4 combinatie, getrokken door een vierassige Volvo FH16-750 zwaartransporttrekker.

De dag breekt net aan wanneer een groene combinatie van de Belgische onderneming Mathieu het terrein van de firma Famenne-Bétons in Marche-en-Famenne oprijdt. De ervaren chauffeur Fabrice voor zwaar transport stuurt de 2+4 VarioMAX Plus-dieplader naar de geparkeerde breker, die op zijn volgende inzet wacht. Fabrice kent alle omstandigheden en weet dat hij volledig op zijn nieuwe voertuigcombinatie kan vertrouwen.

De volgende stap gemaakt

Eerst koppelt hij de 2-assige dolly af, waarna specialist Fabrice de besturing van de 68,5 ton zware breker op zich neemt. Stapvoets ratelt de kolos richting het transportvoertuig. “Wij zijn erg tevreden met de VarioMAX Plus. Vroeger hadden we al uitsluitend positieve ervaringen met een gelijkaardig voertuigtype van Faymonville. Nu hebben we de volgende stap gemaakt”, verklaart Thomas David, kwaliteitsverantwoordelijke bij Mathieu, over de beweegreden voor de aankoop van deze dieplader.

Inmiddels heeft de breker zijn positie voor het diepbed ingenomen. Centimeter per centimeter kruipt het gevaarte van het merk Kleemann op de oprijelementen. De lange lading vindt perfect zijn positie op de in het smalbed geplaatste stalen matrassen. Daarna legt Fabrice de besturingsmodule opzij en gaat hij naar zijn trekker. Met een geoefend oog lukt het hem zonder moeite om de dolly met de haakopname van het diepbed te koppelen. De lengte van de totale combinatie, inclusief de transportband van de breker, bedraagt een statige 28 meter. Nu moet de lading nog veilig worden vastgezet, waarna het transport kan beginnen.

Op erg krappe plekken mogelijk

Dankzij de hydraulisch gestuurde 19,5"-pendelassen van de VarioMAX Plus zijn ook rangeermanoeuvres op erg krappe plekken mogelijk”, vertelt Thomas David over een verder aspect dat bij het dagelijkse werk van Mathieu vaak een groot voordeel is. Ditmaal duurde de rit slechts enkele minuten, omdat de eindbestemming reeds na 10 kilometer is bereikt. De Mathieu-groep moet regelmatig dergelijke opdrachten uitvoeren en houdt zich meer en meer bezig met de recycling van materialen uit de bouw. Daarom zullen zeker nog zwaardere breek- en bouwmachines een grote toekomst bieden.

De VarioMAX Plus is het ideale voertuig voor de toekomst, want ten slotte kan Mathieu de combinatie dankzij het modulaire principe nog met 'jokerassen' aan de frontbogie en de achterbogie uitbreiden. Dit is voor Thomas David een absoluut pluspunt, zodat de groep ook op transportopdrachten met meer eisen kan ingaan. “Deze jokerassen zorgen voor een flexibele aanpassing van de combinatie aan de lading, aan het wettelijk toegestane nuttig laadvermogen en aan de route. Wanneer het nodig is, aarzelen we niet om de jokerassen in te zetten.

Importeur voor Nederland: Hertoghs Carrosserieën

 

Voor meer informatie: Faymonville