Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Flexibeler inrichten van werfprocessen met Kleemann Mobibelt

Flexibeler inrichten van werfprocessen met Kleemann Mobibelt

De rupsmobiele transportbanden Mobibelt worden ingezet voor efficiënte logistieke processen op werven. Ze vergroten de actieradius van breek- en zeefinstallaties flexibel en maken zo grote voorraden en een verbeterde logistiek op de werkplek mogelijk.

Tegenwoordig regelen moderne breek- en zeefinstallaties de materiaalstromen binnen de installatie grotendeels automatisch. Toch hebben machinisten nog steeds een sterke invloed op de kwaliteit van het eindproduct en de dagelijkse output. Met hun graafmachines en wielladers regelen ze de invoer, dus het laden van steen of recyclingmateriaal. Ook bij de output spelen gebruikers de hoofdrol: zij coördineren de eindproducten door middel van het aanleggen van voorraden, tussenopslagplaatsen en belading. Met de nieuwe transportbanden Mobibelt MBT 20(i) en MBT 24(i) van Kleemann kan de logistiek nu flexibel worden georganiseerd en aangepast aan de betreffende situatie.

Korte insteltijden en hoge voedingscapaciteiten

Beide transportbanden zijn uitgerust met een grote invoertrechter van 1,25 kuub, gemaakt van resistent KRS (Kleemann Resistant Steel), waardoor materiaal met een randlengte tot 200 mm probleemloos kan worden ingevoerd. Een optionele trechterverlenging tot 2,5 kuub is voorzien van een extra slagbalk die directe impact van het voermateriaal op de transportband voorkomt en zo slijtage vermindert. Dankzij de hydraulisch verstelbare aan- en afvoerhoogte is een snelle opstelling mogelijk en kunnen de stapelaars flexibel worden ingezet achter zeef- en breekinstallaties met verschillende afvoerhoogtes.

Comfortabele bediening

De bediening van mobiele transportbanden is minder complex dan die van breekinstallaties en moet bovendien eenvoudig en handig zijn. De Mobibelt MBT 20(i) en MBT 24(i) hebben daarom een Spectief bedieningsconcept dat een intuïtieve bediening van de machines mogelijk maakt. Tijdens een typische werkdag wordt de machinist optimaal ondersteund met een centrale bedieningspositie, lokale bediening en de mogelijkheid om hulp bij het oplossen van problemen via Spective Connect.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen