Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo CE investeert in eigen accuproductie

Volvo CE investeert in eigen accuproductie

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft een investering aangekondigd in de productie van batterijpakketten in haar graafmachinefabriek in Changwon, Zuid-Korea, waarmee het opnieuw zijn ambitie uitdrukt om de transformatie van de industrie te stimuleren met duurzame oplossingen.

Met de investering van SEK 80 miljoen (ongeveer € 7,2 miljoen) van de Volvo Group zal een nieuwe productiefaciliteit en apparatuur worden gebouwd in de Changwon-fabriek in Zuid-Korea, die met ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter de grootste productielocatie voor graafmachines in Volvo CE is. Produceert ongeveer 55% van zijn totale graafmachinevolumes.

De nieuwe faciliteit in de Changwon-fabriek zal een breed scala aan gemeenschappelijke elektrische opslagoplossingen (accupakketen) voor de Volvo Group produceren en een kerncompetentiecentrum voor elektrische graafmachines worden. Dit stelt Volvo Group in staat om op een flexibelere, koste effectievere en flexibelere manier duurzamere oplossingen aan te bieden aan zijn APAC-markten, inclusief toeleveringsketen, productie en logistiek.

Bouwen voor de toekomst

Andy Knight, Head of Operations Excavator en Managing Director van Volvo Group Korea, zegt: “Als de grootste fabriek van Volvo CE en de kernlocatie voor de ontwikkeling en productie van graafmachines, loopt Changwon voorop in onze overgang naar een duurzame toekomst."
Deze investering is een belangrijke mijlpaal in onze elektrificatieroutekaart en ondersteunt onze recente investeringen in productiefaciliteiten voor elektrische graafmachines. Changwon is ideaal gelegen dicht bij leveranciers van batterijmodules en andere belangrijke leveranciers in Zuid-Korea om in de toekomst aan de behoeften van klanten te voldoen. We zijn ook de thuisbasis van hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers die zich volledig inzetten om onze toekomstige milieudoelstellingen te halen.
De nieuwe productiefaciliteit wordt gebouwd in de huidige onderdelenwerkplaats in Changwon, zonder de bestaande werkzaamheden te verstoren. Eenmaal voltooid zal de faciliteit ongeveer 2.500 vierkante meter groot zijn, inclusief montage- en logistieke ruimtes. De bouwwerkzaamheden beginnen in april 2023 en de productie van batterijpakketten zal naar verwachting in juni 2024 beginnen.

Grootste elektrische assortiment

Kort na de aankondiging om te investeren in de productie van elektrische wielladers in de fabriek in Arvika, Zweden, en elektrische dumpers in de productiefaciliteit van het bedrijf in Braås, Zweden, is dit opnieuw een teken dat Volvo CE zich inzet om volledig fossielvrij te worden door 2040, in lijn met het Akkoord van Parijs en zoals vastgelegd in de Science Based Target-doelen. En het zet een nieuwe stap voorwaarts in zijn ambitie om de industrie te transformeren door middel van elektromobiliteit en andere duurzamere oplossingen.
Volvo CE heeft al met succes compacte elektrische graafmachines op de wereldmarkt geïntroduceerd met de ECR25 Electric, ECR18 Electric, EC18 Electric en de middelgrote EC230 Electric graafmachines. Samen met zijn compacte elektrische wielladers heeft Volvo CE een van de grootste elektrische assortimenten op de markt.

Importeurs voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment