Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De aanpasbare krachtpatser

De aanpasbare krachtpatser

Maximaal inzetbaar met de 21 ton zware Atlas mobiele graafmachine 180 WSR voorzien van korte zwenkstraal en draaikantelstuk. Een stille graafmachine met Stage 5 motor en een combinatie van kracht en stabiliteit.

Dankzij onze Atlas mobiele graafmachine 180 WSR hebben we niet te maken met veel van de problemen die regelmatig voorkomen op bouwplaatsen met beperkte ruimte. Door de korte zwenkstraal, het draaikantselstuk en de volhydraulische Oilquick snelwissel heeft hij niet veel ruimte nodig en is hij zeer flexibel”, zegt Stefan Gockeln, eigenaar van het bouwbedrijf Stefan Gockeln in Waltrop. De korte achterkant met een zwenkstraal van 1.950 mm maakt de ATLAS 180 WSR mobiele graafmachine tot de perfecte oplossing voor smalle bouwplaatsen. De 21 ton zware graafmachine wordt aangedreven door een 4,04 liter Deutz-motor met 115 kW (156 pk), een Stage 5-motor inclusief uitlaatgasnabehandeling met een passief roetfiltersysteem. Bovendien is hij absoluut stil: deze krachtpatser stoort geen enkel gesprek. De verbluffende rust met een geluidsniveau van 70 dB(A) in de bestuurderscabine en een sfeerniveau van 97 dB(A) is een ervaring om nooit te vergeten.

Beste spieren en ideale metingen

De Atlas mobiele graafmachine is ontworpen voor de wegenbouw en civiele techniek. In de praktijk betekent dit dat er vaak niet veel ruimte is om in te werken. De achterzijde van de Atlas graafmachine komt niet verder dan het dozerblad, ook niet bij het draaien. Het contragewicht van 4,5 ton is geïntegreerd. De kleine buitenafmetingen van de Atlas 180 WSR-graafmachine op wielen met korte zwenkstraal dragen bij aan zijn soepele beweging op de werkplek. De totale lengte van de machine, inclusief schuifblad en zonder giek, is slechts 4,29 meter. Het transporteren van de machine is een fluitje van een cent dankzij de hoogte van 4 meter, een maximale breedte van 2,75 meter en een lengte van 8,09 meter (inclusief giek). Hij kan tot 13 ton heffen en tot 10 meter reiken.

Maximale wendbaarheid gecombineerd met een stabiele basis

De onderwagen van de 180 WSR is 2.750 mm breed en daarmee een solide basis voor het hanteren van zware lasten. De Atlas mobiele graafmachine is stabiel en sterk genoeg om lasten van ongeveer 4 ton te verplaatsen op een lengte van 7,5 meter. Hij kan ook zwaardere lasten van 10 of zelfs 13 ton heffen en verplaatsen. Het is echt iets anders om te zien hoe ijzersterk de 180 WSR met alle vier de wielen op de grond blijft en zijn lasten voortbeweegt. Een reden voor de stabiele basis zijn zeker de bijzonder brede 315/70 R22.5 Caliber Power Grip 23 banden. Gockeln zegt: “De 180 WRS is niet alleen snel in graven. We zijn altijd verrast om te zien hoe moeiteloos hij zelfs de zwaarste constructie-elementen vervoert.
Uitgerust met een draaikantelstuk, bak, palletvork en andere aanbouwdelen. Door het HKS draaikantelstuk, zijn de uitrustingsstukken 2 x 55° kantelbaar en eindeloos te draaien in beide richtingen, wat de mobiele graafmachine de hoogste flexibiliteit geeft bij het inzetten. Simpel gezegd: de graafmachine hoeft niet constant nieuwe posities te vinden om lasten te verplaatsen of om met een bak, grijper of hamer onder bruggen te werken enz. De Oilquick snelwissel is voorzien van vijf doorvoeren maakt het wisselen van gereedschap, inclusief hydraulische aanbouwdelen, eenvoudig en snel. De machine is uitgerust met een verstelbare hydraulische giek en een lepelsteel van 2,70 meter. Het maximale bereik met een standaardbak is ongeveer 10 meter.

Voor wegenbouw en civiele techniek

Het bedrijf Stefan Gockeln is aan het werk in Datteln. Op een traject van 50 meter in een woonwijk moest het rioolstelsel met aan- en afvoerleiding, de straat en een voetpad nieuw worden aangelegd. Dit scala aan opdrachten is Gockelns specialiteit. Het bedrijf, dat in de vierde generatie zit, en zijn 30 medewerkers worden dankzij een positieve ordersituatie optimaal benut. De Atlas mobiele graafmachine (plus nog een Atlas 175 WSR) is in deze situatie een onmisbare technische assistentie.

De waardevolle ondersteuning - Tecklenborg

Om de juiste graafmachine te hebben en continu in actie te zijn, is een betrouwbare dealer essentieel. Het bedrijf Gockeln wordt ondersteund door Atlas-dealer Tecklenborg met hoofdkantoor in Werne. Tecklenborg heeft vijf vestigingen in het gebied tussen Osnabrück en Siegen. Hier hebben ze bouwmachines, industriële trucks en vrachtwagencarrosserieën – zowel nieuw als gebruikt – in de aanbieding. Uiteraard behoren competente service en reparatie tot hun assortiment. Heel belangrijk is het individuele advies van de klant, voordat beslissingen worden genomen. Het vormt de basis voor de optimale machine-inzet voor elke specifieke taak. Tecklenborg heeft 60 jaar ervaring in klantadvies en altijd de juiste medewerkers ter plaatse. “De keuze voor precies deze Atlas-graafmachine van 21 ton met de genoemde aanbouwdelen is absoluut de juiste beslissing geweest”, somt Gockeln op.

Importeur voor België: De Bruycker - Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep

 

Voor meer informatie: Atlas