Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs MHL350F in actie bij IJzer en Schroothandel B.V.

Nieuwe Fuchs MHL350F in actie bij IJzer en Schroothandel B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij metaalrecycling-specialist IJzer en Schroothandel B.V. dat gevestigd is bij de afrit Nulde aan de A28 in Putten.

De nieuwe Fuchs MHL350F vervangt een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL340 en komt samen te werken met een Fuchs MHL331 die ook op de moderne locatie draait. 
IJzer en Schroothandel B.V. is onderdeel van de Vierhouten Groep. De afgelopen tijd heeft de locatie aan de A28 een ware metamorfose ondergaan. Alles straalt nu IJzer en Schroothandel B.V. uit. Het gemotiveerde team staat klaar voor zowel particulieren als bedrijven. IJzer en metalen kunnen op de locatie worden aangeleverd en als gewenst worden er containers geplaatst voor de afvoer ervan. 

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 
In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage 5 Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd die 160 kW (218 pk) vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen die beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. 

Van der Spek Vianen en IJzer en Schroothandel zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder heeft IJzer en Schroothandel om de ijzer- en metaalstromen nog beter te kunnen verwerken geïnvesteerd in nieuwe scheidingslijnen met diverse Steinert machines zodat de diverse metaalstromen optimaal gesorteerd kunnen worden. 
Naast deze scheidingslijn is op de locatie ook een kabelverwerkingsinstallatie aanwezig zodat kabels kunnen worden gescheiden in de verschillende stromen om weer duurzaam te kunnen worden gebruikt. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen