Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen breidt kraanassortiment uit met 80 ton telescopische rupskraan 683 E

Sennebogen breidt kraanassortiment uit met 80 ton telescopische rupskraan 683 E

Sennebogen heeft nog een model toegevoegd aan haar gamma telescopische rupskranen: de 80-tonner 683 E. Met zijn hijsvermogen van 80 ton en een hoofdgieklengte van 42 meter past het negende model in de reeks perfect in het gat tussen de bestaande 673 E en de 6103 E en behoort tot de middenklasse van de fabrikant. In de praktijk kan hij bogen op een indrukwekkende flexibiliteit en een robuust ontwerp, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen en toepassingen.

Telescopische rupskranen zijn al meer dan 30 jaar een specialiteit van de Duitse machinebouwer Sennebogen en heeft dit flexibele kraanconcept met succes op internationale markten gevestigd. Als een nieuw model van de vijfde generatie introduceert Sennebogen nu een middelgrote machine van 80 ton die een breed scala aan toepassingen dekt met zijn heavy-duty giek en zijn krachtige rij- en liermotoren. Hij is zeer geschikt voor bouw- en ondergrondse constructies, bruggenbouw, heien tijdens damwandinstallatie en als wendbare hulpdienstkraan. Met zijn bijzonder robuuste ontwerp demonstreert hij zijn kracht tijdens zwaar gebruik op ruige bouwplaatsen, waar hij gemakkelijk pick-and-carry-taken aankan, evenals hefwerkzaamheden op een helling van 4 graden.
De telekraan van 80 ton wordt aangedreven door een Cummins-motor van 186 kW (253 pk) met ultramoderne Stage 5-uitlaatgasbehandeling. De hoofd- en hulplieren worden aangedreven door een hogedrukzuigermotor, die elk een flinke trekkracht van 72 kN levert en kabelsnelheden tot 120 meter/min. De individueel configureerbare uitrusting kan worden aangevuld met een breed scala aan aanbouwdelen, opties en extra functies, zoals een programmeerbare werkbereikbegrenzer en veiligheids- en lage-temperatuurpakketten, en is daarmee aantrekkelijk voor gebruikers in onder meer de gespecialiseerde weg- en waterbouw.

Flexibel op de grond en op hoogte 

De 4-delige Full Power-Boom, die in de standaardconfiguratie tot een lengte van 42 meter kan worden uitgeschoven, biedt een doorslaggevend tijdsvoordeel, vooral bij complexe werkzaamheden met wisselende gieklengtes. Dankzij de multi-cilindertechnologie zorgt de onderhoudsvrije spuitboombesturing voor een variabele telescoopverstelling en is altijd geforceerd vergrendeld. Hierdoor kan elke gewenste gieklengte snel en eenvoudig worden bereikt en wordt automatisch het beste laadvermogen bereikt. Als optie kan de reikwijdte verder worden vergroot tot 57 meter met een dubbele klapjib die kan worden gekanteld, wat hem bijzonder aantrekkelijk maakt voor bouwtechniek. De bediening is eenvoudig en intuïtief via joystickbewegingen.

De telescopische rupsonderwagen van de 683 E heeft een maximale spoorbreedte van 4,2 meter. Afhankelijk van de behoefte kan dit symmetrisch of asymmetrisch worden teruggebracht tot slechts 2,68 meter, waarbij de lasttabellen automatisch worden aangepast aan de betreffende spoorbreedte. Tijdrovend positioneren van de machine kan worden geëlimineerd dankzij het robuuste ontwerp van het onderstel, wat vooral gunstig is bij het werken op hellingen en bij pick-and-carry-taken. De 80-tonner heeft niet alleen indrukwekkende laadwaarden bij hellingshoeken tot 4 graden, maar kan zelfs met 100% van de gespecificeerde last aan de haak rijden. De standaard gemonteerde rupsplaten van 800 mm met driedubbele kammen bieden een hoge mate van stabiliteit terwijl de gronddruk tot een minimum wordt beperkt.

Eenvoudig en voordelig transport

De 80 tons kraan kan zichzelf lossen van een vrachtwagen en is met behulp van de radiografische afstandsbediening geheel zelf te monteren. Met gemonteerde rupsbanden heeft hij een transportbreedte van slechts 3,5 meter. Na eenvoudige demontage van de rupsen wordt niet alleen het transportgewicht met bijna 20 ton verminderd, maar krimpt ook de transportbreedte tot 3,0 meter.

Werk altijd ergonomisch en veilig - in de comfortabele Maxcab-cabine

Machinisten waarderen de ergonomische voordelen van de bijzonder ruime Maxcab. Voor een comfortabel zicht op zelfs verre ladingen heeft de cabine een standaard mogelijke kanteling van 20 graden. Optioneel kan de kraan ook worden uitgevoerd met een hydraulisch heffende cabine die 30 graden kan worden gekanteld op ooghoogte van 5,55 meter. Raamelementen met een groot oppervlak zorgen voor een optimaal zicht op het gehele veiligheids- en werkgebied. Daarnaast is de machine ook van buiten de cabine te bedienen via een radiografische afstandsbediening. Camera's en een grote monitor vergroten het gezichtsveld van de machinist naar achteren en rechts en kunnen ook worden gebruikt om de lieren te bewaken. Het elektrische tweeassige besturingssysteem is voorzien van joystickbedieningsknoppen voor optionele aanbouwdelen en de grafisch weergegeven lastmomentbegrenzer. Het systeem geeft een audiovisuele waarschuwing en vergrendelt de bedieningshendel wanneer de belastingslimieten worden bereikt of overschreden. Het intuïtieve Sencon-besturingssysteem biedt belangrijke diagnoses en waardevolle gegevens over laadvermogen, giekhoek, gieklengte en radius, en ondersteunt zo de machinist bij zijn werk met de machine, voor maximale beschikbaarheid.

Ook op het gebied van servicevriendelijkheid blijkt de Sennebogen 683 E zeer voordelig te zijn. Een centraal smeerpunt voor de hoofdpen hefcilinder en draaikrans vermindert het onderhoud door de machinist aanzienlijk. Optimale toegang tot de servicepunten en duidelijke identificatie van de componenten besparen ook waardevolle tijd in het dagelijkse gebruik.

Importeur voor België: Van Haut
Importeur voor Nederland: Van den Heuvel Handel en Techniek

 

Voor meer informatie: Sennebogen