Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe rupsgraafmachine van Melse Maljaars stevig in de Zeeuwse klei

Nieuwe rupsgraafmachine van Melse Maljaars stevig in de Zeeuwse klei

Het geduld werd door de levertijd op de proef gesteld, maar het resultaat mag er zijn. Melse Maljaars nam ter vervanging van de Hitachi ZX180LC-3 met bijna 15.000 draaiuren, een nieuwe ZX180LC-7 rupsgraafmachine in gebruik.

De Hitachi ZX180LC-7 is een 20 ton wegende machine met een zwenkradius van slechts 2.530 mm. De machinist wordt met de ZX-7 serie verwend met een ruime en luxe cabine. De in hoogte verstelbare consoles zijn mee-verend op de luchtgeveerde stoel gemonteerd. Het ruime glasoppervlak met de grote parallelruitenwissers en het rondom camerasysteem zorgt, ook bij regenachtig weer, voor uitstekend zicht rondom de machine.

Na de aflevering ging de machine gelijk met beide rupsen stevig in de Zeeuwse klei. Een perceel werd opgehoogd en moest tevens worden omgespit. Een klusje waar machinist Ko de Witte de machine eens goed kon testen.

Melse Maljaars bestelde een zeer complete machine inclusief Trimble Earthworks 3-D GPS systeem, Groeneveld centrale smering, treeplanken, handrelingen en een SMP draaikantelstuk, wat door middel van Multi-X-koppelingen in een handomdraai kan worden afgekoppeld.

 

Voor meer informatie: Pladdet