Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Hyundai HW140A voor Lavrijsen Grondwerken

Nieuwe Hyundai HW140A voor Lavrijsen Grondwerken

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Lavrijsen Grondwerken in Reusel. De machine is o.a. voorzien van een hydraulisch verstelbare giek en Engcon draaikantelstuk.

Om maaiwerkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren is de machine zo uitgevoerd dat het Engcon EC219 draaikantelstuk eenvoudig kan worden gedemonteerd. Lavrijsen koos voor een S-type snelwissel aan de bovenzijde en aan de onderzijde van een CW-snelwissel.
De machine is optioneel o.a. voorzien van; centrale smering, bredere Allicance 506 banden, slangbreuk op de bakcilinder en demontabele trekhaak. 

De nieuwe Hyundai HW140A: een Koreaan met Europese genen

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is een viercilinder met het hoogste vermogen in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk), met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 omw/min draait bij het rijden met 40 km/u. Hierdoor is de machine zeer zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160A. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160A. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Bovenwagen

Bij de nieuwe HW140A is de draaikrans is verder naar het midden geplaatst t.o.v. van de vorige modellen. Dit verbetert de gewichtsverdeling en de stabiliteit bij hijsen en graven over de achteras. Door de verplaatsing is de kont van de machine 20 cm korter geworden en is de draaicirkel kleiner geworden. Daarbij is de motorkap verlaagd voor beter zicht naar achteren.

Load sensing hydrauliek

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Europese markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar als multifunctioneel werktuig.
Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder load sensing kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op het grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen