Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

BKT lanceert nieuwe rupsband voor rupsladers

BKT lanceert nieuwe rupsband voor rupsladers

Als onderdeel van BKT's nieuwe serie industriële rubberen rupsen, is het nieuwe product een lichtend voorbeeld van BKT's innovatieve geest als het gaat om het voorzien in de behoeften van gebruikers. Multiforce BK T91, ontworpen voor compacte rupsladers, onderscheidt zich door uitzonderlijke weerstand en stabiliteit, buitengewone prestaties op elk terrein en uitstekende handling, zelfs in krappe ruimtes.

BKT, bekend als een belangrijke speler in de wereldwijde bandenindustrie, luidde een nieuw tijdperk in toen het in november 2022 het nieuwe marktsegment van rubberen rupsbanden betrad. Ter gelegenheid van de beurzen SIMA en EIMA, startte BKT zijn eerste serie rubberen rupsen, Agriforce voor landbouwtoepassingen. Deze nieuwigheid op de markt, en in het bijzonder de lancering van het eerste model, Agriforce BK T71voor tractoren met een robuuste structuur en een aantrekkelijk ontwerp, was meteen een groot succes.

Multiforce

Slechts een paar maanden later, zoals onlangs aangekondigd op ConExpo in Las Vegas, is BKT klaar om ook een nieuwe productlijn voor industriële en bouwtoepassingen te introduceren. Dit zijn continu evoluerende sectoren, waar voortdurend onderzoek naar beter presterende en specifieke producten essentieel is om de uitdagingen op de wereldmarkt het hoofd te bieden.

In deze context is bewezen dat rubberen rupsen in bepaalde toepassingen zeer effectief zijn, omdat ze de mobiliteit en stabiliteit van machines en voertuigen in moeilijke en veeleisende situaties kunnen verbeteren. Multiforce, de gloednieuwe serie rubberen rupsbanden van BKT voor de industriële en bouwsector, is namelijk ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan, vooral op moeilijke oppervlakken zoals agressief asfalt, modder, rotsen, puin en ruw terrein. De nieuwe serie rupsbanden is gemaakt van slijtvaste materialen en zorgt voor een lange levensduur van het product. Tegelijkertijd zorgt de lijn voor een comfortabele en veilige rit voor machinisten, waardoor vermoeidheid en trillingsproblemen worden verminderd.

Duurzaam

Het eerste industriële rupspatroon, Multiforce BK T91 ontworpen voor compacte rupsladers (CTL) in material-handling-toepassingen, is klaar om in de komende weken op internationale markten te worden gelanceerd.

Multiforce BK T91 is het perfecte product voor montage op compacte rupsladers die onder zware bedrijfsomstandigheden worden ingezet. Het loopvlak is gemaakt van een hoogwaardig mengsel om maximale weerstand te bieden tegen insnijdingen, scheuren en slijtage – de belangrijkste factoren die de duurzaamheid en productprestaties kunnen beïnvloeden. De speciale formulering van de samenstelling combineert unieke weerstandseigenschappen en buitengewone duurzaamheid, waardoor de baan geschikt is voor dagelijks gebruik in ruige industriële omgevingen. Bovendien is Multiforce BK T91 versterkt met staalkoorden met een hoge treksterkte voor verbeterde prestaties in vergelijking met traditionele producten, waardoor stilstand en onderhoudskosten in verband met de vervanging van versleten rupsbanden worden verminderd.

Multiforce BK T91 heeft een agressief, C-vormig loopvlakpatroon met een groot aantal randen dat naast uitstekende tractieprestaties ook buitengewone grip op het terrein biedt. Hierdoor is de baan bijzonder geschikt voor uiteenlopende ondergrondcondities op en naast de weg, zoals klei, modder, asfalt, grind en zand.

Vijf maten leverbaar

Een ander onderscheidend kenmerk van de Multiforce BK T91 zijn de buitengewone en nauwkeurige handlingprestaties, zelfs in krappe ruimtes, zonder de goederen of de omgeving in gevaar te brengen - een cruciale factor voor alle materiaaloverslagactiviteiten, wat leidt tot verbeterde bedrijfsefficiëntie en verhoogde productiviteit. Met de nieuwe Multiforce BK T91 kunnen machinisten hun werk sneller en in alle veiligheid uitvoeren, zelfs onder extreme en veeleisende bedrijfsomstandigheden.

Kortom, Multiforce BK T91, momenteel verkrijgbaar in vijf maten 450 x 86 x 52, 450 x 86 x 55, 450 x 86 x 56, 450 x 86 x 58, 450 x 86 x 60, is een betrouwbare partner die aanzienlijk vermindert vervangingskosten van apparatuur door een lange levenscyclus van het product te garanderen. Een aspect waar BKT zich altijd mee bezig heeft gehouden en dat nu ook op het gebied van duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

Overal waar de behoefte aan innovatie, aandacht voor gebruikerswensen en onderzoek hand in hand gaan, staat BKT direct klaar voor en loopt voorop bij het vinden van nieuwe geavanceerde oplossingen. Een rolmodel als het gaat om het creëren van een directe dialoog met gebruikers, evenals synergieën tussen vraag en aanbod.

 

Voor meer informatie: BKT Tyres