Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Eerste Volvo dumper A45G Full Suspension geleverd

Eerste Volvo dumper A45G Full Suspension geleverd

Carrière de la Flèche in Bertrix heeft recent de eerste Volvo A45G Full Suspension (FS) dumper in gebruik genomen die SMT Belgium afleverde. Deze machine werd speciaal ontwikkeld voor zwaar transport in lastig terrein.

Full Suspension systeem

Het ingebouwde Full Suspension systeem is een vering met zes hydropneumatische cilinders. De schokken worden door de stikstof-kamers opgevangen. Zes sensoren bewaken de invering en de hoogte van het chassis. Hiermee wordt de machine gestabiliseerd en geeft ongeacht de bodemgesteldheid een superieur gebruikerscomfort voor de bestuurder. Omdat de Volvo A45G FS dumper speciaal gebouwd is voor maximale rijprestaties in zwaar terrein, is er minder onderhoud nodig aan de transportwegen op de werklocatie waardoor deze machine ideaal is om in te zetten in steengroeves. De Volvo A45G Full Suspension dumper zal in Carrière de la Flèche ingezet worden om stenen uit de groeve naar boven te brengen.

On-Board Weighing

Alle Volvo FS-modellen zijn standaard uitgerust met On-Board Weighing waardoor de laadcycli geoptimaliseerd worden. Dit systeem zorgt ervoor dat elke dumper het optimale veilige laadgewicht vervoert.

Voor meer informatie: SMT