Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Stormtrak en Wolftrak

Stormtrak en Wolftrak

Ford presenteert twee nieuwe versies van de Ranger: de Stormtrak en de Wolftrak. Deze opvallende en exclusieve versies worden in beperkte aantallen geproduceerd en bouwen voort op de stijl en gebruiksmogelijkheden van Fords bekroonde pick-up.

De Ford Ranger Stormtrak is een premium pick-up met een stoere uitstraling en een hoogwaardige uitrusting. Deze versie is gericht op klanten die waarde hechten aan zowel de capaciteiten als de uitrusting van hun pick-up, die ze voor hun werk én voor activiteiten in hun vrije tijd gebruiken. De Ford Ranger Wolftrak is het ruige werkpaard voor wie veel off-road rijdt en daarbij van zijn auto uitstekende prestaties verwacht zonder dat die ten koste gaan van het comfort en de uitstraling.

Onze klanten houden van de stoere uitstraling en het solide karakter van de Ranger. We hebben de speciale versies Stormtrak en Wolftrak ontwikkeld om onze klanten nog meer te bieden van datgene waarvan ze houden”, aldus Hans Schep, general manager Commercial Vehicles bij Ford of Europe. “De Stormtrak combineert zijn opvallende looks met extra luxe en voorzieningen voor een actieve lifestyle. De robuuste Wolftrak biedt met zijn uitstekende prestaties in het terrein klanten de mogelijkheid om in alle comfort nog verder af te wijken van de gebaande paden – zowel voor werk als voor plezier.

Ford produceert de Ranger Stormtrak en Wolftrak in beperkte aantallen. Ze staan vanaf begin 2022 bij de Nederlandse Ford-dealers. Met de nieuwe varianten breidt Ford het gamma van de Ranger verder uit, waartoe ook de indrukwekkende Ranger Raptor en de op de rallysport geïnspireerde MS-RT uitvoering behoren. Onlangs kondigde Ford ook een chassis-cabineversie van de Ranger aan.

Ranger Stormtrak

De Ranger Stormtrak is gebaseerd op de premium Ranger Wildtrak en nog rijker uitgerust met unieke afwerkingsdetails. In Nederland wordt hij leverbaar als Super Cab, voor extra laadruimte en met grijs kenteken.

De Ranger Stormtrak wordt aangedreven door de 2.0-liter EcoBlue biturbo, de krachtigste dieselmotor met een vermogen van 157 kW (213 pk) en 500 Nm koppel. Inschakelbare vierwielaandrijving voor goede prestaties in het terrein is standaard. De geavanceerde tientrapsautomaat zorgt voor soepel en ontspannen rijcomfort.

De opvallende carrosseriekleur Rapid Red is uniek voor de Ranger Stormtrak. De kleur past bij de exclusieve rode inzet in de grille, die met de LED-verlichting en bodembescherming het gespierde front accentueert. Andere kleuropties zijn Frozen White en Blue Lightning. De krachtige uitstraling van de Ranger Stormtrak wordt verder versterkt door exclusieve striping op de motorkap en de flanken, driedimensionale logo’s, een zwarte achterbumper en rolbeugel.

Verder behoren de beschermende bekleding van de laadruimte en een laadruimteverdeler tot de standaarduitrusting, voor extra praktisch gebruiksgemak bij het vervoer van lading. De Stormtrak biedt hetzelfde laad- en sleepvermogen als de Wildtrak: 1.000 kg laadvermogen en maximaal aanhangergewicht van 3.500 kg.

Het interieur van de Ranger Stormtrak is hoogwaardig en luxueus uitgevoerd. De stoelen zijn specifiek voor de Stormtrak en bekleed met hetzelfde soepele leder als in de Ranger Raptor. De bekleding is voorzien van geborduurde Stormtrak-logo’s. De interieuroppervlakken in de kleur Tinted Graphite en het rode stiksel in het interieur weerspiegelen de kleuren die aan de buitenzijde zijn toegepast.

Ranger Wolftrak

De Ranger Wolftrak is gebouwd voor klanten die op zoek zijn naar uitstekende terreincapaciteiten en een stoer, zakelijk uiterlijk. De Wolftrak is gebaseerd op de Ranger XLT en wordt aangedreven door de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met 125 kW (170 pk) vermogen. Daarbij heeft de klant de keuze uit een handbediende zesversnellingsbak of de tientrapsautomaat.

Inschakelbare vierwielaandrijving, een elektronisch sperdifferentieel achter en all-terrainbanden behoren tot de standaarduitrusting om ook uitdagend terrein de baas te kunnen. Daarbij zorgt een speciale instelling met korte overbrenging van de vierwielaandrijving voor optimale prestaties op zachte ondergrond en steile hellingen.

Ford verwacht dat de Ranger Wolftrak klanten aanspreekt die actief zijn in de land- en tuinbouw, bosbouw en outdoor-sport. Het laadvermogen van 1.000 kg en het maximale aanhangergewicht van 3.500 kg bieden ruim voldoende transportmogelijkheden. De beschermende bekleding van de laadruimte behoort tot de standaarduitrusting. Optioneel zijn een handmatig te bedienen deksel voor de laadruimte en een Aeroklas-huif, speciaal voor de Wolftrak in mat zwart uitgevoerd en perfect passend bij de mat zwarte afwerkingsdetails van het exterieur.

Een exclusief voor de Ranger Wolftrak ontwikkeld buizenframe voor de laadruimte maakt niet alleen het vastzetten van lading, maar ook de montage van accessoires mogelijk. Het zorgt bovendien voor een extra stoere uitstraling. De carrosseriekleur Conquer Grey accentueert de stoere vormen van de Ranger Wolftrak en combineert fraai met de in mat zwart uitgevoerde grille, bodembescherming en zwarte lichtmetalen 17-inch wielen. De indrukwekkende uitstraling van de pick-up wordt gecompleteerd met donker uitgevoerde Wolftrak-badges en dorpelpanelen. De carrosseriekleur Sea Grey is optioneel.

Accenten in het interieur van de Wolftrak zijn onder meer de speciale Wolftrak-badges, de duurzame weerbestendige matten, het mat zwarte instrumentenpaneel en de dito armsteunen in de deurpanelen. Eveneens standaard is Fords SYNC 3 connectiviteits- en navigatiesysteem met 8-inch touchscreen.

De Ford Ranger liet het afgelopen kalenderjaar een ongeëvenaard Europees marktaandeel van 34,9 procent noteren – een record – en verstevigde daarmee zijn leidende positie als bestverkochte pick-up van Europa.  

 

Voor meer informatie: Ford