Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Fuchs levert precisie werk af bij Bijkerk Recycling

Fuchs levert precisie werk af bij Bijkerk Recycling

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij Bijkerk Recycling B.V. in Barneveld. De nieuwe Fuchs MHL350F vervangt een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL340.

De nieuwe Fuchs MHL350F is een uitvoering die niet zo vaak geleverd wordt en daarom een special genoemd mag worden. Door de recyclingwerkzaamheden die bij Bijkerk worden uitgevoerd was de wens om naast met een poliepgrijper te werken ook werkzaamheden te kunnen uitvoeren met een staalschaar, sorteergrijper en ‘pincet’.

Multifunctioneel

Om dit te kunnen is de nieuwe Fuchs MHL350F uitgevoerd met een bakcilinder-kinematiek waaraan een Eurosteel CW-snelwissel is gemonteerd zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen de verschillende uitrustingsstukken. De uitrustingsstukken zijn door Rigter geleverd aan Bijkerk Recycling. 
Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 14,7 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 14,7 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8,5 meter giek en een 5,6 meter lepelsteel met bakcilinder-kinematiek. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper reikt zelfs tot over de 16 meter. 

In de MHL350F is de zuinige Stage-5 Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd die 160 kW (218 pk) vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. 
LED-verlichting zorgt ervoor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen