Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo CE introduceert hefmodus voor multi-sloopgiek

Volvo CE introduceert hefmodus voor multi-sloopgiek

Voor multi-sloopgiek biedt Volvo CE een innovatieve hefmodus als nieuwe optie. Highreach graafmachines worden zo omgevormd tot echte lastdragers.

Meer flexibiliteit, minder CO2 en lagere totale eigendomskosten: dat zijn de voordelen van de nieuwe multi-sloop giekliftmodus die speciaal door Volvo CE is ontwikkeld voor machines met een hoog bereik. De bijzondere eisen van de sloopbranche vormen de achtergrond. Omdat hier enerzijds gespecialiseerde machines nodig zijn, die anderzijds slechts in beperkte mate geschikt zijn voor andere taken.

Laad- en loswerk in eigen hand

Dit is waar de unieke giekliftmodus voor meerdere sloopwerkzaamheden van pas komt, die in de fabriek kan worden gemonteerd op alle graafmachines met een hoog bereik: de EC380E HR, de EC480E HR en de EC750E HR, die allemaal worden geleverd met verschillende verlengingen en gieken voor een verschillende toepassingen kunnen worden geconfigureerd. Met de hefmodus is de veelzijdigheid niet langer beperkt tot het eigenlijke sloopproces, maar omvat het nu ook logistieke taken op de bouwplaats. Concreet: Gebruikers kunnen de graafmachine ook gebruiken als lastdrager voor machineonderdelen, bijvoorbeeld voor het veilig laden en lossen van de lange giek of het contragewicht.

Daarnaast levert Volvo CE zijn CE-gecertificeerde hijsaccessoires, speciaal ontwikkeld voor het gepatenteerde verbindingsontwerp van de multi-sloopgiek en eenvoudig te monteren. Als alle componenten veilig zijn gelost, kan hij dankzij de modulaire hydraulische koppeling eenvoudig worden omgebouwd tot de langfrontgiek of de graafgiek, wat een nog grotere flexibiliteit en een zo snel mogelijke start van de sloopwerkzaamheden garandeert.

Eenvoudige en veilige integratie

De innovatieve liftmodus is machinesoftware die speciaal is ontwikkeld voor het gecontroleerd hanteren van giekcomponenten. De software regelt de hydraulische druk en het motortoerental om de bewegingssnelheid van de machine tijdens het heffen te regelen voor optimale veiligheid. Bovendien vestigen visuele waarschuwingen de aandacht van omstanders op het lopende hijsproces.

Martijn Donkersloot, verantwoordelijk voor sloop, recycling en graafmachine modificaties bij Volvo CE, somt de voordelen op: “Het feit dat er geen mobiele kraan of tweede graafmachine nodig is voor laden en lossen scheelt zowel tijd als geld. En natuurlijk betekent minder voertuigen op het terrein ook een lagere CO 2 -uitstoot.”

Importeur voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment