Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Develon lanceert twee nieuwe 6 tons midigravers

Develon lanceert twee nieuwe 6 tons midigravers

Develon (voorheen bekend als Doosan Construction Equipment) heeft de nieuwe DX62R-7 en DX63-7 6 ton Stage V minigraafmachines gelanceerd. De uitrol van de volgende generatie machines van het bedrijf wordt voortgezet met een nieuw gemeenschappelijk globaal stylingontwerp. De nieuwe minigraafmachines zijn ontworpen met het oog op maximale prestaties, optimale stabiliteit, grotere veelzijdigheid, verbeterd comfort voor de machinist, bediening, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en servicegemak.

De DX62R-7 en DX63-7 zijn ideaal voor werk in krappe ruimtes bij projecten in de bouw, landschapsverzorging, nutsbedrijven, verhuur, landbouw, recycling, afval en vele andere werkzaamheden. Beide modellen worden aangedreven door de nieuwe D24 Stage 5 dieselmotor met een vermogen van 44,3 kW (59,4 pk). Ondanks een 8% hoger koppel van 26,5 kgm per minuut, zorgt de D24-motor toch voor een 7% lager brandstofverbruik.
De DX62R-7 en DX63-7 maken gebruik van een Load Sensing System dat is gebaseerd op een nieuwe hoofdregelklep, wat resulteert in een langere spoelslag voor een betere beheersbaarheid en een superieure werkefficiëntie/ prestatie in vergelijking met de vorige modellen die zij vervangen. Dit levert een aanzienlijke vermindering van de energieverspilling en een daling van de drukverliezen met meer dan 30%, wat resulteert in een hogere systeemdruk van 275 bar, een betere brandstofefficiëntie en lagere bedrijfskosten.
Beide machines bieden een hoog hulpdebiet van 90 liter/min om het werken met hulpstukken te verbeteren. De doorstroomcapaciteit kan in 10 stappen worden gecontroleerd op het Develon Smart 8 inch touchscreen en worden bediend met het duimwiel op de joystick. Deze flexibiliteit wordt gecombineerd met een uitstekende trekkracht, rijsnelheden, hefcapaciteiten en graafkrachten, die samen zorgen voor superieure werkprestaties, vooral bij sleuf- en hefwerkzaamheden.

Comfortabele en functionele cabine

De nieuwe cabine van de DX62R-7 en DX63-7 is zeer ruim voor dit formaat machine en heeft een volledig glazen toegangsdeur om het zicht van de machinist op deze kant van de machine vanuit de cabine te maximaliseren. Een achteruitkijkcamera is optioneel en de LED-werklampen met hoge lichtopbrengst (die standaard zijn) op de cabine verbeteren het zicht en de veiligheid nog verder. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe cabine zijn: 
-Standaard voorzien van verwarming en airconditioning (HVAC)
-DAB radio (Handsfree & Bluetooth) 
-Zonnebrilhouder
-8-inch touchscreen
-Luchtgeveerde stoel met verwarming 
-Joystick met duimwiel
-AC Bedieningspaneel toetsenbord
-USB-lader & 12V-aansluiting
-Opvouwbare pedalen
-Dozerbediening
-LED-verlichting (achter- en voorzijde van de cabine)

Het verbeterde HVAC-systeem is het beste op de markt, met meer ventilatieroosters om verwarmings- en koellucht te sturen, inclusief aan de voor- en achterstijl die samen de prestaties van het systeem helpen verbeteren. Er worden ook grotere sproeiers gebruikt om een directe en voldoende luchtstroom voor de machinisten te garanderen en het openen/sluiten van de sproeiers kan ook handmatig worden aangepast. 
Het HVAC-systeem en de DAB Audio kunnen worden bediend via het 8 inch touchscreen en de beelden van de optionele achteruitkijkcamera kunnen daarop worden weergegeven. De monitor toont ook de instelling van het debiet voor het 10-stappenregelsysteem met behulp van de duimwiel joystick.

Nieuwe dozer hendel bediening

Met de dozerhendel kan de machinist kiezen tussen lage en hoge snelheid voor de hydrauliek van het egaliseerblad. De rijsnelheid kan ook worden geselecteerd met behulp van de rijselectieknop op de dozerhendel. Wanneer de hydraulische oliedruk stijgt door het beklimmen van een helling tijdens het rijden in de hoge snelheidsmodus, zet de automatische schakelklep voor de rijsnelheid de rijsnelheid automatisch terug naar laag. Dit om het rijgemak van de machinist te vergroten en de belasting van de machine te verminderen.
De dozerbediening biedt ook een nieuwe zweeffunctie voor het blad. Door de dozerhendel helemaal naar voren te duwen, komt de hendel in de vasthoudstand en blijft het dozerblad in een zweefstand staan. Klanten kunnen ook kiezen voor de optionele dozer blokkeerfunctie, die voorkomt dat het dozerblad gaat kruipen. Als op de machine de optionele bladvergrendelingsklep is geïnstalleerd, werkt de zweeffunctie niet als de hendel in de vasthoudstand staat.

Betere toegang voor service en onderhoud

De DX62R-7 en DX63-7 hebben een nieuwe tweedelige motorkapafdekking, met volledig te openen midden- en zijsegmenten, waardoor de toegang voor onderhoudswerkzaamheden eenvoudiger is dan bij de machines van de vorige generatie. De slim ontworpen motorkap met gaas voorkomt het binnendringen van vuil. 
Er zijn twee zekeringen kasten in de cabine, links van de verwarmingskast. Door de plaatsing van de zekeringen onder de stoel van de cabine en naast de verwarmingskast is het gemakkelijk om een beugel te verwijderen, wat de onderhoudswerkzaamheden verder vereenvoudigt.

Beknopte specificaties:

  DX62R-7 DX63-7
Motor D24 D24
Motorvermogen 44,3 kW (59,4 pk) 44,3 kW (59,4 pk)
Pompopbrengst 90 liter/min  90 liter/min 
Zwenkradius 1.180 mm 1.350 mm
Storthoogte 6.025 mm 6.025 mm
Reikwijdte 6.485 mm 6.440 mm
Graafdiepte 4.095 mm 4.095 mm
Opbreekkracht 27,8 kN 27,8 kN
Losbreekkracht 43,8 kN 43,8 kN
Rijsnelheid Laag 2,9 km/u 2,9 km/u
Hoog 4,6 km/u  4,6 km/u 
Bakinhoud 0,175 m3 0,175 m3
Bedrijfsgewicht 6.160 kg 6.180 kg

 

Voor België: Interparts
Voor Nederland: Anema
  ELM Bouwmachines
  Nijland Service
  R&L Machinery
  Handelsonderneming Snippe Erica
  Staad Groep

 

Voor meer informatie: Develon