Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Zeer complete Hyundai HW150A CR voor Visscher Mastenbroek

Zeer complete Hyundai HW150A CR voor Visscher Mastenbroek

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW150A CR afgeleverd bij Visscher in Mastenbroek.

De machine is o.a. voorzien van een hydraulisch verstelbare giek en een afneembaar Engcon EC219 draaikantelstuk met dubbele S60 snelwissel. Hierbij is het draaikantelstuk makkelijk te koppelen met het standaard EC-Oil systeem van Engcon waarmee je hydrauliek, smering, GPS en elektra automatisch koppelt. Voor de aansturing is gekozen voor het Engcon DC2 besturingssysteem met bijbehorende MIG2 joysticks. Hiermee zijn alle functies tegelijk proportioneel te bedienen zonder ertussen te hoeven schakelen. Dit is ideaal bij het gebruik van de afneembare gripper. 
Dankzij het gemonteerde Leica Geosystems GPS besturing kan het draaikantelstuk automatisch worden aangestuurd.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal proportioneel bediend worden. De bakkenset, incl. palletvorken werden geleverd door Eurosteel.
Op wens van Visscher werden onder de machine zijn brede Nokian 650/45-22.5 GroundCare Excavator SF banden gemonteerd om ook op slechtere ondergronden zonder problemen te kunnen werken en insporing te voorkomen. 
De Hyundai HW150A CR wordt aangedreven door een zuinige- en stille Stage-5 4,5 liter Cummins motor met een vermogen van 127 kW (173 pk). 

Standaard is de Hyundai HW150A CR geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen